Bicisvet

Počinje liga Srbije u drumskom biciklizmu

Ovog vikenda počeće sezona u drumskom biciklizmu u Srbiji trkom u Kovilju „Velika nagrada Novog Sada“. - KALENDAR TRKA u Srbiji

Prva trka je u nedelju 1. aprila u 11 časova je za elitu i juniore na krugu od 35 km Kovilj – Gradinovci – Vilovo - Šakjaš- Budisava- Kovilj, ukupno tri kruga ili 105km. Druga trka je u 11:05 za kadete i žene, dva kruga, 70km,  a start trke za mlađe kadete je u 11:10 (dužina jednog kruga: 35 km).

Pored domaćih klubova, očekuje se dolazak biciklista iz Republike Srpske, Makedonije, BiH i Mađarske.

Prošle godine na stazi na Fruškoj gori pobedio je Žolt Der (Radnički, Kragujevac) ispred Ivana Stevića iz Partizana i Dragana Spasića iz Železničar MBN (Niš). Najbolja dama bila je Jovana Crnogorac iz BK Novi Sad, a junior Đorđe Stevanović iz Železničara MBN - REZULTATI 2011 .

Odmah nakon ove trke u ponedeljak 2. aprila, Radomir Pavlović, vodiće  reprezentaciju Srbije na trku „Velika nagrada Sočija“ u Rusiji u kategoriji 2.2 koja će se održati od 4. do 8. aprila.

Prošle godine, Srbija je  stratovala sa četvoricom vozača (Stević, Jovanović, Der i Hasanović), ali je Stević u prvoj etapi voženoj po ledenoj kiši odmah odustao. Na kraju, posle pet etapa, najbolji plasman zabeledžio je Der na 32. mestu, Hasanović je bio 64. a Jovanović 65.  Pobedio je Nemac Bjorn Šroder (Šparkase) po dosta čudnim okolnostima, jer je u petoj etapi Sergej Rudaskov, koji je u tom trenutku ubedljivo nosio žutu majicu, proklizao na tramvajskim šinama, pao i izgubio vodeću poziciju. Završio je na trećem mestu, iza Šrodera i Ukrajinca  Šejdika.

U reprezentaciju su pozvana četvorica kandidata za olimpijsku trku  Ivan Stević i Gabor Kasa (Manisa spor), Esad Hasanović i Žolt Der (Radnički, Kragujevac) kao i  Nikola Kozomara (Partizan) i Marko Stanković (Metalac, Kraljevo). U stručnom timu je i mehaničar Božidar Jovanović.

GP Soči 2011:
1.etapa- OVDE - pobednik: Griša Janorške – Nutrixxion Sparkasse
2.etapa- OVDE - pobednik: Dimitri Kosjakov - Itera Katusha
3.etapa- OVDE - pobednik: Pavel Korolev – Rusia
4.etapa- OVDE - pobednik: Sergei Rudaskov – Itera Katusha
5.etapa- OVDE - pobednik: Ruslan Tlebajev - Kazahstan

(BiciSvet.com/bss.rs/BranimirVasić)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down