Bicisvet

Pozdrav sa Jadrana (video)

Za razliku od evropskog kontinenta i profesionalnih voda gde je sezona odavno u punom jeku, srpski reprezentativci i ekipe treniraju duž Jadranske obale, gde već nekoliko nedelja hvataju zalet za početak sezone na balkanskom poluostrvu.

Ekipa Partizan Pauermuv (Partizan Powermove) nalazi se u Rovinju, gde trenira punom parom za današnji početak sezone. Naš jedini kontinentalni tim, koji sada broji 14 vozača, je od ove sezone jači za trojicu grčkih i po jednog vozača iz švajcarske, Italije i nemačke.

Vođa tima svakako će i dalje biti Ivan Stević, najiskusniji srpski profesionalac, koji se zbog bolesti priključio ekipi na pripremama nešto kasnije. Poajačanja su za 2011. godinu stigla i iz Niša i Praga. Dragan Spasić stgao je iz MBN ekipe, dok je posle dve uspešne sezone, i pobede u generalnom plasmanu Češkog kupa, iz Sparte stigao Nebojša Jovanović.

Za razliku od Partizana ekipa Radničkog iz Kragujevca je za bazni kamp odabrala južne oblale Jadrana, gde koristi lepo vreme i skuplja kilometre. Ekipa za ovu sezonu broji pet članova, a najveće pojačanje je aktuelni državni prvak Der Žolt. Timu su i dalje verni Predrag Prokić i Goran Šmelcerović, dok su ove sezone pristigla dva mlada vozača: Dejan Marić, bivši vozač niške ekipe MBN i Svetislav Blagojević za kog nije bilo mesta u ekipi Partizana. Baza tima je hotel Adria u Šušnju kod Bara.

Sportski direktor ekipe, Branko Ostojić potvrdio nam je da je od pre par dana Der Žolt sa reprezentacijom Srbije u Rovinju, gde će se u narednih 20- tak dana pripremati za nastupajucu sezonu i gde ga očekuju 3 trke, od kojih je prva danas u Trstu.

Ekipa Radničkog: Marić, Prokić, Šmelcerović, Blagojević

Svi vozači su svesni važnosti ovih trka i veoma ozbiljno im pristupaju jer je Trofej Slovenacke zajednice - „Trofeo ZSSDI“ prošle godine pripao je mladom Slovencu Marku Kumpu, koji je zahvaljujući  toj pobedi, od ove sezone član profesionalne ekipe Geox za koju voze pobednik "Tour de France-a" Karlos Sastre i Denis Menčov, pobednik "Giro-a" i "Vuelta-e"

Vozači iz Srbije će u Istri imati još dve jake trke pre zvaničnog početka sezone u svojoj domovini, na Mišeluku krajem marta. Očekje ih "Trofej Poreč" i etapna trka "Istarsko proljeće" - Pogledajte pregled sa prošlogodišnje trke "Trofeo ZSŠDI":

Partizan Powermove:

1. Antonarakis Fotis (Gre)

2. Gianluca Coletta (Ita)

3. Hasanović Esad (Srb)

4. Jovanović Nebojša (Srb)

5. Karagiannakis Evangelos (Gre)

6. Kastrantas Charalampos (Gre)

7. Kozomora Nikola (Srb)

8. Pavlović Filip (Srb)

9. Rammler Julian (Ger)

10. Spasić Dragan (Srb)

11. Stefanović Nikola (Srb)

12. Stević Ivan (Srb)

13. Winter Nicolas (Swi)

14. Zekavica Jovan (Srb)

-------------------------------------

Radnički Kragujevac:

1. Blagojević Svetislav (Srb)

2. Marić Dejan (Srb)

3. Paunović Stefan (Srb)

4. Filipović Lazar (Srb)

5. Vuković Nemanja (Srb)

6.Prokić Predrag (Srb)

7. Šmelcerović Goran

8. Zsolt Der (Srb)

(bicisvet.com/Đorđe Pejković)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down