Bicisvet

Predstavljen tim Geox

Tim Geox-TMC
Tim Geox-TMC

Na gala prezentaciji, koju je vodio predsednik "Geox" kompanije Mario Moreti, u velikom teatru u Padovi, pre par dana medijima i publici predstavljen je "Geox-ov" tim za 2011. godinu. Tim zvanično nije nov jer je kompletna logistika preuzeta od prethodnih timova "Saunier Duval Prodir" i "Fuji Serveto" koje su vodili Mauro Đaneti i Hohean Fernandez koji će i sada biti na čelu italijanskog tima.

Posle trnovitog starta ove sezone, bez PRO licence i bez poziva na "Tour de France" , profesionalni kontinentalni tim "Geox-TMC"  se nada učešću na italijanskoj i španskoj gran tur trci. Iako jošuvek zvanično nisu pozvani na trku "Giro d'Italia" vozči i rukovodstvo su optimistični, jer u svojim redovima imaju pobednika "Tour de France-a" iz 2008. godine Karlosa Sastrea, i Denisa Menčova, koji je dvostruki pobednik "Vuelta Espana" trke (2005, 2007) i pobednik "Giro-a" iz 2009. godine.

"Menčov i Sastre su veliki kapetani tima i sjajni uzori za naše mlade vozače. Prosečna starost tima je 26 godina, među kojima imamo odlične mlade talente kao što su: Kolumbijac Fabio Duarte, svetski šampion u kategoriji vozača starosti do 23 godine (U23) iz Slovenac Marko Kump, pobednik U23 Tour of Flanders 2010, Rus Dimitri Kozončuk, pobednik U23 Pariz-Rube trke 2005, kao i još nekolicinu dinamičnih Španaca" rekao je menadžer tima Mauro Đianeti. Prezentaciji je prisustvovalo 13 od ukupno 23 vozača. Razlog tome su obaveze pojedinih vozača koji su već zapoelli sezonu trka na Iberijskom poluostrvu.

"Geox" je svetski poznat proizvođač obuće, sa svoim patentom "obuća koja diše". Baziran u Montebeluni (Montebelluna) u Italiji, kompanija godišnje proizvode više od 20 miliona pari. Prisutni su već u Formuli 1 sa obućom koju su proizveli za svetskog šampiona Sebastijana Fetela (Sebastian Vettel) vozača "Red Bull" tima, a evo kako će izgledati spisak vozača za sezonu 2011

Tomas Alberio (Ita),
Mauricio Arilja (Col),
David Blanko (Spa),
Matias Brandl (Aut),
Đanpaulo Čuela (Ita),
Huan Hose Kobo (Spa),
Daniele Koli (Ita),
Marko Korti (Ita),
David De la Fuente (Spa),
Fabio Duarte (Col),
Arkaiz Duran (Spa),
Fabio Feline (Ita),
Havier Florencio (Spa),
Noe Đaneti (Swi),
David Gutierez Gutierez (Spa),
Dimitri Kozončuk (Rus),
Marko Kump (Slo), D
enis Menčov (Rus),
Mateo Peluči (Ita),
Daniele Rato (Ita),
Karlos Sastre (Spa),
Rafael Vals (Spa), Marsel Vis (Swi)

(bicisvet.com/izvor:cyclingnews.com/Đorđe Pejković)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down