Bicisvet

Pripreme sa obe strana Jadrana

Četvorica srpskih biciklista, kandidata za olimpijsku trku u Londonu, za koju Biciklistički savez Srbije i Olimpijski komitet Srbije imaju pravo da prijave dva vozača, nastavili su pripreme u Peskari u Italiji, gde će ostati desetak dana.

- Ivan Stević i Gabor Kasa koji će voziti u novoj sezoni za turksu Manisu, kao i Esad Hasanović i Žolt Der iz kragujevačkog Radnčkog, smešteni su u kući italijanske ekipe Vini Farneze sa  čijim vozačima i treniraju – kaže selektor srpske reprezentacije Radiša Čubrić.- Sa njima je i maser Peri iz Australije. Ovaj deo priprema, kao i prvu fazu koja je već obavljena na Planici, finansirao je Olimpijski komitet Srbije kome dugujemo izuzetnu zahvalnost za punu podršku srpkim olimpijcima. Planiramo da i u februaru organizujemo prireme, ali će mesto održavanja diktirati, pre svega, povoljnije vremenske prilike.

Trojica mladih vozača, koji su već dobili angažmane u inostranstvu Jovan Zekavica, Nikola Kozomara i Filip Pavlović su na priprema u Boki Kotorskoj do 1. februara.

- Zbog obaveza u školi sa njima nije i mladi as iz Aranđelovca Aleksa Veličković – objasnio je Čubrić.- Već početkom idućeg meseca  Veličković i Zekavica bi krenuli na prireme u SAD i u toku je postupak da dobiju radne američke vize.  Na Jadranu i mladi bicklisti Partizana i BK Novi Sad, kao i seniorski tim kragujevačkog Radničkog i mislim da ćemo sa mnogo dobro pripremljenih biciklista dočekati start sezone i prvu trku 4. marta u Trstu.

(BiciSvet.com/bss.rs/BranimirVasić)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down