Bicisvet

RADIOSHACK NISSAN TREK

Ovog septembra mnogi su sa sumnjim i nevericom prihvatili vest o spajanju ekipe Leopard Trek sa američkim timom Radio Shack za 2012 godinu>LINK.

Posle tri meseca priprema i pregovora ekipa je zvanično oformljena i dobila je "World Tour" licencu.

U pohodu na vrhunske rezultate 30 vozača (14 nacionalnosti) pratiće 6 sportskih direktora na čelu sa Johanom Brujnelom.

Predsednik Leoparda Flavio Beka (Flavio Becca) pun je samopouzdanja iako se nigde u imenu neće pojavljivati staro ime tima, i raduje se što će kako on kaže tim napredovati uz jednog od najboljih timskih menadžera na svetu.

Da podsetimo ovog oktobra Oliver Zaugg stavio je tačku na postojanje tima pobedom na Lombardiji>LINK čime je svojoj ekipi omogućio da prvu i poslednju godinu postojanja završi na trećem mestu.

U našoj prvoj sezoni imali smo mnogo dobrih rezultata kao i dva mesta na podijumu na Tour-u. Veoma se radujem konstantnom napredku tima. Johan Brujnel je lider koji je pokazao svoje rezultate i koji ume talentovanog vozača da dovede do vrhunca I izvuče iz njega maksimu. On ume da odlično motiviše vozače i osoblje kako bi došao do vrhunskih rezultata” izjavio je Flavio Beka

Sa poznatim i dokazanim imenima u svom timu Belgijanac će pokušati da dođe do još jedne pobede na Tour-u.
Još uvek je rano da bi se donela odluka o sastavu tima za Tour 2012, ali znam da ćemo imati brojne vozače na koje ćemo moći da računamo kada za to dođe vreme. Sigurno da je Endi najbliži osvajanju Tour-a jer je u prethodna tri puta stizao u Pariz kao vicešampion. Veoma sam uzbuđen što ću raditi sa njim i sa Frenkom” rekao je Brujnel.

Sa druge strane Endi Šlek veruje da će Johan odigrati veliku ulogu u ostvarivanju njegovih snova>LINK.
Kada je najavljena menadžerska struktura tima bio sam pomalo skeptičan i nesiguran u sve novonastale promene. Ali posle razgovora sa Johanom uspeo sam zaista da razumem njegovu filozofiju. Sada sam sasvim siguran da je, imati njega na čelu tima, u mom najboljem interesu” dodao je Endi.

Nesumnjivo je to da će Fabijan Kanćelara predvoditi tim kada krene sezona prolećnih klasika i biti kapiten na njemu omiljenim trkama Flandriji i Rubeu.
Ja sam jedan od vozača koji ima velika očekivanja kada su u pitanju klasici- Očekujem od sebe svakog puta da pobedim, zbog čega mi je bilo veoma teško ove godine kada nisam osvojio ni Rube ni Flandriju. To iskustvo me je motivisalo i učinilo me još snažnijim i fizički i psihički. Pored snažnih momaka Posthume i Vagnera timu je dodat i Hejden Roulston koji će zajedno sa mojim zemljakom Gregorijem Rastom činiti grupu hrabrih vozača koji će biti od velike pomoći na klasicima. Pored toga u kolima ćemo imati Dirka Demola koji je još jedan od pobednika Rubea” rekao je četvorostruki svetski šampionu vožnji na hronometar.

RADIOSHACK NISSAN TREK 2012:
Jan Bakelants (BEL)
Daniele Bennati (ITA)
George Bennett (NZL)
Matthew Busche (USA)
Fabian Cancellara (SUI)
Laurent Didier (LUX)
Jakob Fuglsang (DEN).
Tony Gallopin (FRA)
Linus Gerdemann (GER)
Ben Hermans (BEL)
Chris Horner (USA)
Markel Irizar (ESP)
Ben King (USA)
Andreas Klöden (GER)
Tiago Machado (POR)
Maxime Monfort (BEL)
Giacomo Nizzolo (ITA)
Nelson Oliveira (POR)
Yaroslav Popovych (UKR)
Joost Posthuma (NED)
Gregory Rast (SUI)
Thomas Rohregger (AUT)
Hayden Roulston  (NZL)
Andy Schleck (LUX)
Fränk Schleck (LUX)
Jesse Sergent (NZL)).
Jens Voigt (GER)
Robert Wagner (GER)
Oliver Zaugg (SUI)
Haimar Zubeldia (ESP)

(BiciSvet.com/leopardtrek.lu/Đorđe Pejković)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down