Bicisvet

Reportaža London 2012 - Milan Petrović

"E pa dođe i kraj našim avanturama. Na kraju da sumiram utiske kolko je to god moguće u sažetoj formi i ovako napismeno.

Celokupni boravak i usluga ovde, već sam reko prošlog puta, ali moram zaista još jednom da istaknem da je bilo fantastično. Čak je i poslednjih nedelju dana, vreme za divno čudo bilo pravo letnje, što nije uobičajno za englesku. Kao da su Englezi rasterali one užasne oblake i privukli sunce za ovaj kako oni kažu jako bitan događaj. Još jednom svaka im čast na svemu!

A sad što se tiče naših trka, verovatno već znate da smo na hronometru bili 14-ti iako se nismo nešto preterano spremali za tu discipline. Više smo se pre dolaska u London fokusirali na drumsku vožnju, ali iako se nismo spremali išli smo jako dobro i ja sam generalno zadovoljan i rezultatom.

Drum: Taj dan sam iščekivao sa velikim nestrpljenjem jer sam imao osećaj da će nam ići dobro. Startovali smo u 14:30h Krenulo se lagano i ispipavao se puls do prvog brda naravno. Na prvom brdu su odmah krenuli konstantni napadi što je trajalo sve do kraja trke. Mi smo se moram da naglasim borili svim srcem. Otpadali smo stizali spajali…i zaista sam prezadovoljan na našom vožnjom.

Pošto smo bili svesni da smo u ovom trenutku malo dalji od medalje, odlučili smo se da u drugom krugu krenemo u solo beg kako bi se zahvalili našim drugovima i prijateljima na podršci. U tom drugom krugu na brdu ispratili smo jedan napad i pošto smo bili sveži i jaki, samo smo produžili. Odmah smo dali grupi 200 metara, ali smo znali da ćemo biti uhvaćeni pa nismo diktirali jaki tempo. To je tako trajalo skoro 2 kruga.  Kasnije smo bili sustignuti pa smo u grupi vozili sve do 3 kruga pred kraj kada su krenuli zaista ozbiljni skokovi i prava rasturačina. Na kraju kroz cilj smo ulazili jedan po jedan.

Organizacija na stazi je bila fenomenalna, navijanje kao na Turu. Mi smo prezadovoljni, nosimo jako lepe utiske iz Londona!  Hvala još jednom BiciSvetu – mom omiljenom sajtu što nas je eto spomenuo i nadam se da ćemo i dalje sarađivati, i nadam se da vam se fotke dopadaju?  veliki pozdrav za Đorđa i za sve posetioce BiciSvet-a naravno". 

Milan Petrović

REZULTATI - DRUM:

Rank Athlete Pilot Time +
1 PIZZI Ivano PIZZI L 2:26:52 +
2 KOSIKOWSKI Krzysztof KORC A 2:26:57 +
3 JANOVJAK Vladislav MITOSINKA R 2:26:59 +
4 VENGE Christian LLAURADO CALDERO D 2:27:09 +
5 OLLANKETO Jarmo TORMANEN M 2:27:17 +
6 DONVAL Olivier SACCOMANDI J 2:27:51 +
7 LINDORES Bryce FINNING S 2:28:48 +
8 OOST Rinne BOS P 2:29:47 +
9 CHALIFOUR Daniel CLOUTIER A 2:29:47 +
10 RACHFAL Clark SWANSON D 2:29:51 +
11 PETROVIĆ Milan SMELCEROVIĆ G 2:33:37 +
- NATTKEMPER Alberto Lujan ITHURRART J LAP +
- MODRA Kieran MCPHEE S DNF +
- CLEMENTE SOLANO Miguel Angel MUNOZ DJ DNF +
- WAHAB Mohd Khairul Hazwan AZHAR KN DNF +
- BROWN James SHAW D DNF +
- DEBEAUPUITS Damien FEBVAY A DNF +
- PORTO LAREO Jose Enrique VILLANUEVA TRINIDA DNF

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down