Bicisvet

UCI otvara doping hotlajn

Vladajuće telo svetskog biciklizma oduzelo je Lensu Armstrongu sedam titula sa trke „Tur d’Frans“ prošlog meseca pošto je Anti-doping agencija objavila da je on bio predvodnik najsofisticiranijeg doping programa u sportu ikada.

Biciklizam se već dugi niz godina bori sa problemom dopinga i UCI se našla na udaru sa mnogih strana zbog svojih postupaka protiv te pojave.

Na kraju dana, vi vozači ste ti koji imaju poslednju reč u tome da li je naš sport čist ili ne“, napisao jeMekvejd u pismu upućenom biciklistima na zvaničnom sajtu UCI, „Naravno, moramo da uradimo više da bismo da UCI bude što dostupnija, i trebalo bi da vi želite da razgovarate o tim stvarima i svojoj zabrinutosti oko dopinga. Zbog toga će UCI ozbiljno razmotriti pokretanje poverljivog hotlajna za vozače“.

UCI je pokrenula nezavisnu komisiju koja će se baviti optužbama protiv vladajućeg tela biciklizma tokom Armstrongove karijere, sigurno najpoznatijeg bivšeg vozača u istoriji sporta.

Znam da će biti potrebno dosta vremena da dođemo do poverenja u ovoj novoj vrsti komunikacije, ali sam uveren da mi to možemo. I tako ćemo promeniti kulturu koja je potrebna ovom sportu“, naglasio je Mekvejd.

Mekvejd je istakao da je UCI, koja je optužena da u prošlosti nije uopšte reagovala povodom nekih slučajeva dopinga, reagovala na informacije koje je dobila u prošlosti, a isto će biti i u budućnosti, koliko to bude pravno moguće

(BiciSvet.com/B92.net/ĐorđePejković)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down