Bicisvet

V.Stojnić 2. trkački vikend u ITA

Ovaj vikend je prošao opet ispod očekivanog. ( Veljkov prošli  trkački vikend smo vam opisali OVDE)
Subota 02.03, trka nacionalnog ranga - Memorial Polese - gde su startovali i Elite vozači, bila je u dužini 156km i sa 177 ljudi na startu. Prvo se vozilo 7 krugova u ravnici od 6km, a zatim je trka išla u naredni krug od 8km koji je imao 2,5km strm uspon, krug vožen 3x. Krenulo je pozicioniranje za uspon i pošto je bilo mnogo iskusnijih i jačih ekipa, nismo se dobro pozicionirali i na brdo smo ušli u sredini grupe. U daljoj borbi bio sam izguran u kanal sa strane, što me je koštalo da spadnem na kraj grupe, među slabije vozače i otprilike završim trku jer jer posle toga grupa bila razvučena i polako se "cepkala". Nije bilo moguće više za mene da se vratim napred i posle 30ak km borbe, grupetto je bio uklonjen sa trke... Moj večiti strah u grupi polako se smanjuje i Italija je prava škola da se naučim pravom biciklizmu. Ceh je plaćen, ali i pouka je izvučena.

Nedelja 03.03, - Coppa Belricetto - trka ravnija sa 22 kruga od 5km, na startu "samo" 100 vozača jer su se u isto vreme održavale čak 4 trke u Italiji. Plan je bio da se radi za sprintera.
Trka je krenula, ekipa je sve kontrolisala, sve begove smo ispratili i na kraju je kao i po planu grupa došla na sprint. Takođe plan je bio da ja budem pretposlednji čovek u vozu za sprintera. Ekipa se uzdala u moje mogućnosti, iako su znali da sam "novopečen" u italijanskom pelotonu. Imao sam malu sumnju u sebe da ću pogrešiti negde u borbi za poziciju ali ipak je sve prošlo kako treba, na 1km do cilja dolazimo pri čelu grupe sa ukupno 4 vozača i na 500m do cilja-poslednja krivina, ulazim kao 3. i na dobroj poziciji za "leadout". Kada sam se okrenuo posle krivine, da proverim kakva je situacija, nisam video dvojicu mojih iz ekipe, tj. video sam ih, ali na 15. poziciji... jednostavno sam se sklonio sa čela i pokušao ući izmedju 5.-10. pozicije kako bih ja odradio sprint i možda popravio grešku, ali previše snage sam potrošio ranije na vetru čuvajući sprintera tako da ništa nisam mogao uraditi. Na kraju smo zauzeli 9. mesto, a ciljali smo postolje...

Coppa Belricetto km.113 - 2h 24'31/h 47,040km/h
1 ROCCHETTA Cristian General Store Effegibi F.lli Curia
2 BRUGNA Alessio Viris Vigevano
3 ROSTOVTSEV Sergey Rus - Viris Vigevano
4 CATALDO Lorenzo Team Hato Green
5 PONGILUPPI Matteo In Emilia Romagna
6 BUDA Simone In Emilia Romagna
7 IANNELLI Giovanni Team Hato Green
8 FIORELLI Filippo Gragnano Sporting Club Caselli
9 SALI Edoardo Team Franco Ballerini
10 CAZZOLA Daniele Viris Vigevano

Reč sportskog direktora - Andrea Bardelli:
"Bili smo savršeni za svih 113km, propustili smo samo jedan, najvažniji deo - sprint. Moram da zahvalim momcima, bili su savršeni, vozili smo trku onako kako smo planirali. Nažalost, Sali je bio zatvoren na 500m do cilja i nije mogao napraviti sprint koji je želeo. Ne dolaze sve krofne sa rupom (Non tutte le ciambelle vengono con il buco)"
.
Naredna trka je 10.3. i prilika za osvajanje bodova za "u23Giro d'Italia" Borba se nastavlja.
Foto: Team Franco Ballerini U23 faceook
izvor: Veljko Stojnić instagram

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down