Bicisvet

La Vuelta 2011 - drugi deo

La Vuelta

Skoro da se niko nije nadao ovakvom početku Vuelte, osim hrabrih pobednika do sada.

Sve je počelo odličnom vožnjom Leopard Trek tima, nastavilo se haotičnim sprintom na prvoj etapi, a onda je usledio trostruki trijumf Španaca. Lastras, Moreno i Rodrigez dolaze do velikih pobeda ove sezone. Malo je falilo da na etapi broj 7 do Kordobe vidimo još jednog španca na podijumu, ali je iznenađenje sprečio Sagan.

Pablo Lastras je nakon te etape izjavio: "Nisam od onih koji se plaše na biciklu, ali sam video kako se spustaju Likvigasovi momci". Druga sprinterska etapa odlazi uz veliki pad Marselu Kitelu, dok Rodrigez nastavlja tradiciju da na etapnim trkama pobeđuje dve etape. Na prvoj ozbiljnijoj brdskoj etapi Irac Daniel Martin iznenađuje sve i odnosi pobedu ispred favorita, dok Toni Martin stavlja tačku na najveći blok trkačkih dana, za sve momke u PRO Pelotonu ove sezone.

Deset etapa je za nama, a niko nije ni slutio da će Chris Froome biti lider na polovini trke. Šta na sve čeka u drugoj polovini španske trke niko ne zna. Možemo samo da pogledamo etape koje predstoje i da očekujemo odličnu borbu na severu Španije. Da je gotovo, sigurno nije i još uvek nikog ne treba otpisivati.

ETAPA 11 :

ETAPA 12 :

ETAPA 13 :

ETAPA 14:

ETAPA 15:

DAN ODMORA  - 5. IX

ETAPA 16:

ETAPA 17:

ETAPA 18:

ETAPA 19:

ETAPA 20:

ETAPA 21:

(BiciSvet.com/Đorđe Pejković)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down