Bicisvet

Alberto Kontador, tračevi i Saxo Bank

Vest da je Alberto Kontador potpisao ugovor sa starim timom Saxo Bank prethodnih dana proširila se svetom veoma brzo. Kontador je ugovor sa danskim timom produžio do 2015.godine a na drum se zvanično vraća u avgustu, dok svi prognziraju njegovu pobedu na vuelti ovog septembra.

Kao što to obično biva prave vesti su praćene i popriličnim brojem tračeva. Glavni trač je bio da su braća Šlek nezadovoljna Johanom Brujnelom i da će se vratiti kod Bjarnea Risa na kraju ove sezone. Kao rezultat tog transfera Kontador bi trebao da završi kod Brujnela koji ga je i doveo do prve titule na turu.

Čitao sam sve to“ kaže Johan Brujnel. „Ne znam da li su Šlekovi pregovarali sa Risom, ali znam da ja nisam razgovarao sa Kontadorom. I dalje imamo dobre odnose (misleći na braću Šlek), ali imamo tim i potpisane ugovore sa njima do 2014.godine. Imamo sponzore koji su nam poprilično odani, a tračevi su tračevi i što se mene tiče nema nikakvih zamena

Brujnel je dodao da će njegov danski konkurent morati da pojača tim za narednu godinu da bi ispratio Kontadorove ambicije za pobedama na grand tur trkama.

Ako imate višegodišnji plan onda je to dobar start, ali tu su i potrebe za značajnijom podrškom. Sa rezultatima kakve ima Kontador potrebna mu je mnogo veća podrška tima“ zaključuje belgijski vođa koji iza sebe ima 9 pobeda na „Tour de France-u“

Pričalo se i da će Kontador možda otići u Movistar tim. Tim koji već ima odlične momke sa dobrim zaradama, pa takav tim teško da može da izdvoji dodatna sredstva za još jednog vozača kakav je Alberto.

 (BiciSvet.com/velonews.com/Đorđe Pejković

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down