Bicisvet

Aleksandar Vinokurov kandidat na izborima u Kazahstanu

Kazahstanska vodeća „Nur Otan“ partija imenovala je Aleksandra Vinokurova kao svog kandidata na narednim izborima koji će biti održani 15. Januara 2012.

Njegovo ime bilo je propraćeno velikim aplauzom prilikom najavljivanja 127 kandidata za izbore prošlog petka.

Nur Otan partija je jedina zastupljena u nižem parlamentu (Mazhilis) kazahstana.

To je velika čast za mene da učestvujem na izborima kao kandidat za mesto poslanika“ izjavio je Vinokurov

Ukoliko bude izabran Vinokurov neće odmah preuzeti mesto u parlamentu već će po izbornim pravilima Kazahstana morati da sačeka nekoliko meseci.

Vozač Astane koji je posle pada na turu najavio povlačenje iz biciklizma, sada očekuje da će biti učesnik na narednim Olimpijskim Igrama u Londonu, i neće ući u parlament dok i zvanično ne okonča svoju dugogodišnju karijeru.

Želim da završim ovu godinu u sedištu, i možda naredne godine startujem u Londonu. Koncentrisaću se na to da pomognem Kazahstanu koliko god mogu“ dodao je Vinokurov

Aleksandar Vinokurov (biografija) je osvojio srebro u Sidneju 2000. godine iza svog tada timskog kolege Jana Ulriha dok je Olimpijadu u Pekingu 2008. propusio jer je bio suspendovan. Na listi Nur Otan partije uz Vinokurova biće još dvoje osvajača zlatnih medalja iz Sidneja: Olga Šišigina (100m sa preponama) i Jermakhan Ibraimov (boks)

(BiciSvet.com/cyclingnews.com/Đorđe Pejković)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down