Bicisvet

Frame Festival Osijek

Frame Festival je festival kratkometražnog filma kojemu je glavna tema bicikl i biciklistička kultura.

Festival će se održati početkom lipnja u Osijeku 2013. godine i ponudit će vrhunsku zabavu svim ljubiteljima biciklističke kulture kroz film, glazbu i umjetnost. Od 11.3. je otvoren natječaj za kratke filmove koji traje do 20.5. , a prijaviti se mogu svi kreativci iz raznih kuteva planete. Važno je samo da baš kao i mi dijele ljubav prema biciklima i kameri, ne nužno tim redom.

Filmovi koji se prijavljuju na natječaj mogu biti animirani,dokumentarni, snimljeni kamerom, fotoaparatom, mobitelom, a maximalna dužina filma je 8 minuta. Tema prvog Frame festivala je kratkometražni film o biciklu, biciklizmu, biciklističkim putovanjima, ekološkoj osvještenosti, rekreaciji, slobodi kretanja i sve ostalo što vaša bujna mašta može stvoriti pod zajedničkim nazivnikom – BICIKL

Zahtjevan posao odabira najboljih radova pada na jaka leđa našeg stručnog žirija, a odabrane filmove ćemo prikazati u kinu Urania (Osijek) u lipnju 2013. godine. Autori mogu prijaviti maksimalno 5 filmova , filmovi ne moraju biti snimljeni 2013. godine i mogu biti prikazani već ranije. Za tri najbolja filma osigurane su vrijedne nagrade i unikatni pokali kojima će se stari i mladi filmaši moći hvaliti u susjedstvu ali i šire.

Natječaj je otvoren od 11.3. do 20.5. , prijave filmova su besplatne,  a linkove na svoje radove možete slati emailom na adresu: contest@framefestosijek.com

Pravila i informacije za prijavu:
max. dužina filma: 8 min
Titlovi – obavezni na engleskom jeziku
Ime i prezime autora
Naziv filma i nekoliko rečenica sadržaja.

frame_najava

FOTO NATJEČAJ:

Osim otvorenog natječaja za filmove , Frame Festival otvara i natječaj za najbolje fotografije.

Sudjelovati mogu svi fotografi bilo da su amateri ili profesionalci, a važno je da se drže teme festivala.
Tema fotografskog natječaja prati koncept cijelog Frame festivala pa će tako u konkurenciju ući sve vezano uz bicik, biciklizam, biciklistička putovanja, ekološku osvještenost, slobodu kretanja i sve ostalo što vaša bujna mašta poveže sa biciklom.

Najbolje fotografije i ovaj put će odabrati naš stručni žiri, a radovi će biti izloženi u galeriji tijekom i nakon festivala. Broj fotografija koje autori mogu prijaviti na natječaj je 5, fotografije ne moraju biti snimljene 2013. godine i mogu biti objavljivane već ranije.

Za tri najkvalitetnije fotografije osigurane su vrijedne nagrade i vječna slava pobjednika prvog Frame festivala.
Prijave su besplatne, a fotografije možete slati na mail: contest@framefestosijek.com , subject: „Photo

Uz priloženu fotografiju potrebno je napisati ime i prezime autora, naziv fotografije i nekoliko riječi o fotografiji.

Službena stranica festivala:http://framefestosijek.com
Službena Facebook stranica: http://www.facebook.com/FrameFestival

Napomena!
Filmovi i fotografije u kojima se očito promovira određena marka, proizvod ili usluga biti će diskvalificirani, te će autor biti obavješten kako bi mogao napraviti eventualne izmjene sukladno pravilima Frame film festivala.
Prijavom filma i fotografija na natječaj, autor prihvaća da se njegov rad javno prikaže posjetiteljima Frame festivala.
Sudjelovanje u natječaju je besplatno.

Frame Festival Osijek
 www.framefestosijek.com

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down