Bicisvet

Napadnuti mladi vozači Partizana u Novom Sadu

Željko, Stefan, Luka, Aleksandar, Dušan

Grupa od desetak huligana napala je u subotu trojicu biciklista Partizana ispred jednog novosadskog hotela! Napadači su nosili obeležja Crvene zvezde, a ozbiljnije posledice sprečili su takmičari iz Čačka i unutrašnjosti koji su se umešali u incident, nakon čega su se napadači razbežali!

Do incidenta je došlo u subotu u prepodnevnim časovima, u trenutku kad su Luka K., Aleksandar M. i Stefan J. kupovali na trafici ispred hotela. Na njih je sa leđa nasrnula grupa huligana obučena u majice s natpisom "Dok se zemlja oko sunca kreće, Zvezdini se barjaktari umiriti neće", a teže povrede izbegnute su zahvaljujući pribranoj reakciji ostalih biciklista koji su pritrčali u pomoć.
Navijači Crvene zvezde iz Novog Sada oštro su demantovali tvrdnje da su napali bicikliste Partizana i uveravaju da je to mogao da uradi neko ko je mogao na ulici da kupi majice sa stihovima pesama "Delija".- Te majice se mogu kupiti bukvalno na pijaci i nisu obeležje nijedne navijačke grupe. Odgovorno tvrdim da "Delije" nemaju veze sa ovim napadom, nama bi bilo ispod časti i van svakog morala da napadamo bilo koga zbog navijačkog obeležja, a naročito ne trojicu dečaka - kaže jedan od vođa navijača Crvene Zvezde u Novom Sadu.

Prema rečima 16-godišnjeg Luke Kotura, sve se desilo munjevitom brzinom i bez reči upozorenja.- Nismo imali vremena da reagujemo. Napali su nas s leđa, bilo nas je trojica a njih desetak. Svi su nosili iste majice, sa nekim krugom u sredini i natpisom "Dok se zemlja oko sunca kreće". Prvo su napali Stefana, dvojica su ga bez reči udarila u glavu. Ja sam pokušao da ga odbranim, ali su i mene udarili s leđa i pao sam na zemlju. Nisam stigao da se podignem jer su me okružila njih četvorica i počela da me šutiraju i gaze. Prišli su nam bez reči, bez bilo kakvog upozorenja. Tek kasnije, kada su nas već napali, jedan od njih je uzviknuo: "Zašto nosite to"! Bili smo u klupskim majicama, ali nismo radili ništa što bi nekog isprovociralo - kaže Luka Kotur.
Maloletni biciklista Partizana veruje da bi on i njegovi drugovi prošli mnogo gore da im u pomoć nisu pritekle kolege iz drugih klubova, posle čega su se napadači razbežali.- Ko zna kako bi se sve završilo da nam u pomoć nisu priskočile kolege iz drugih klubova. Biciklisti iz Metalca i Borca u tom trenutku su završili večeru i počeli da izlaze iz hotela kada su videli šta se nama dešava i odmah nam pritrčali u pomoć. Napadači su se zatim razbežali, pa se sve završilo bez većih posledica. Da njih nije bilo, verujem da bismo prošli mnogo gore.

Dušan Banović, direktor Biciklističkog kluba "Partizan", tvrdi da mladići iz straha nisu prijavili incident ni policiji, ni organizatorima turnira.- Sramota je ovo što se dešava, danas je izgleda opasno šetati ulicom. Što je najgore, reč je o dobrim momcima, koji ne samo da ne idu na utakmice, već ne mogu ni da stignu da ih pogledaju od treninga i školskih obaveza. Siguran sam i stojim iza toga da ničim nisu izazivali niti dali povoda za bilo kakav napad! Krivo mi je što nisam bio prisutan jer bih odmah zahtevao reakciju policije!
Banović takođe dodaje da nema zamerki na Nebojšu Subića, direktora trke "Trofej sajamskih gradova", tokom kojeg je došlo do ovog napada.- Subić je kasno obavešten, on je zgrožen i ne može da veruje šta se dogodilo, ali moram da naglasim da je turnir organizovan besprekorno i bez ijednog propusta, te ni procenat krivice ne može ići na račun organizatora! Takođe, zanimljivo je da smo nedavno bili u Hrvatskoj, sve sa našim obeležjima, i nismo doživeli nijednu neprijatnost ni ružnu reč, a takve stvari nam se dešavaju u "našem dvorištu"!
Novosadska policija potvrdila je da nije dobila prijavu, ali da će ispitati slučaj i učiniti sve da identifikuje i pronađe napadače.

(bicisvet.com/izvor:pressonline.rs)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down