Bicisvet

Neobična tradicija u Australiji

Navikli smo na vatrene Italijane, obične i neobične Francuze ali navijači na trci Tour Down Under otišli su korak dalje jer sprovode zanimljivu akciju koje nema na drugim trkama.

Već treću godinu za redom oni izaberu vozača koji ne govori Engleski i za njega navijaju kao da je Lens Armstrong ili Kadel Evans. Pre dve godine, u prvom izdanju akcije to je bio Francuz Artur Višo (Arthur Vichot -F. des Jeux). Prošle godine bodili su Španca Angela Madraca (Angel Madrazo - Movistar) dok će ove sezone grla i rekvizite trošiti na Voutera Mola (Vouter Mol - Vacansoleil)

Navija se kao da je u pitanju Grand Tur trka. Ispisuju imena izabranog vozača gdegod im padne na pamet, štampaju majice sa njegovim imenom, urlaju, viču, pevaju pesme iako ih njihov ljubimac ama baš ništa ne razume.

Holanđanin nije nepoznat biciklističkim fanovima. Njegova najveća i iznenađujuća pobeda bila je 2010 na trci "Tour of Qatar". Tada je na drugoj etapi stigao drugi ali je to bilo dovoljno za pobedu u generalnom plasmanu.  Mol možda nije najpoznatiji ali to u ovom slučaju nije ni važno

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down