Bicisvet

Obikolka iz ugla Nebojše Jovanovića

"Evo da bacnem neki izveštaj:

Nesebar - Šumen 217 km vetar ubica sa strane i nas 4 oko 170 km u begu !! Razvaljotka prava. Pošto mi je obikolka krenula po zlu odmah prvi dan pre podne i razbio sam se kao kanta, nisam bio sposoban ni da vozim bicikl a kamoli da se trkam pa sam kulirao svaki dan i dolazio na cilj u grupetu na večeru.

Ali juče sam osetio noge po prvi put da funkcionišu kako treba, oporavio sam se od pada, i leđa me bole taman toliko da mogu da se trkam, odlučio sam da danas idem u beg pošto, poto pa šta bude..
Pre etape sam išao da se vozim jedno 20 km pošto već idem na svetsko pa da iskoristim današnju etapu i da napravim 250 km :D i da od starta krenem u beg i dok ne odem.

Sa starta klasika kao i svaki dan na obikolki skok na skok i pun gas a vetar sa strane jedno 90 km i to ubica :D ali brzo je otišao beg sa nas 2 pa su nam se priključila još dvojica i tako pun gas do nekih 45 km do cilja gde nas je stigla grupa.. tj stigao nas je jedan bugarin koji je i pobedio danas otresao nas je na brdu i tako sam je "vozio" do cilja gde nam je nasvirao 5 min i grupa kada nas je stigla skinula mu je samo par sekundi iako se išlo pun gas!! hm dobar motor tj brz motor :D i moram da ti napomenem da današnji profil etape nema vezu s vezom: Nacrtano je da posle prolaznog cilja na nekom 90 km ima jedan brdski cilj i posle ravno. Kad ono posle toga još jedno 5 brda po nekih 4, 5 km !!
Znači trka je luda skroz... svaki dan pun gas i to ceo dan... lakše je bilo kada je vozio bratko Gabro koji je zaveo reda na trci i krakaci su manje boleli".

Nebojša Jovanović
Radnički Kragujevac
zadnja pošta Bački Petrovac :-) 

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down