Bicisvet

Žilber: "Ne zanimaju me analize i cifre"

Nedavno krunisani šampion Sveta Filip Žilber izrazio je razočaranje svojom prvom godinom u timu BMC.

Prošlogodišnji broj 1 mučio se u većem delu sezone da pronađe formu, a istakao je da se greške načinjene ove godine neće ponoviti.

Turbulentna godina detaljno je opisana u njegovoj knjizi „My Rainbow Season“. Knjiha opisuje i prethodnu sezonu kada je bio dominantan na ardenskim klasicima, osvojio etapu na Turu promenio skoro sve majice u Francuskoj i odneo dve titule nacionalnog šampiona ostvarivši ukupno 17 pobeda.

Žilber je napravio, kako on kaže, nekoliko grešaka na kraju 2011. koje su prouzrokovale mnogo poteškoća početkom 2012. „Posle prvog trening kampa u decembru bio sam „mrtav“. Poštujem proces mojih šefova ali sada sam naučio i da pričam“ objašnjava Žilber.

Ja sam star vozač, tj. previše star da bih se menjao sada. Ne zanimaju me analize, cifre i vrednosti jer biciklista nije vozač Formule 1 koji preda sve brojeve iz mašine inžinjerima posle testova a onda se pronalazi rešenje. Prešao sam na BMC bicikl i napravio ključnu grešku zato što u svoj ugovor nisam uvrstio da ću voziti svoje sedište i pedale. Naučio sam više iz ove sezone u kojoj su me pratili neuspesi nego iz moje prošlogodišnje sezone iz snova“ zaključuje Filip.

BiciSvet dodatak: Na slici se vidi da je Žilber napravio kompromis sa ekipom na Vuelti kada je vozio Selle Italia sedište iako tim BMC vozi Fi'zi:k sedišta (koja lako možemo prepoznati jer su "šiljasta" i na svom kraju):

(BiciSvet.com/cyclingnews.com/ĐorđePejković)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down