Bicisvet

Criterium du Dauphine '16

Kris Frum će od 5-12. JUNA braniti svoju titulu sa prošlogodišnjeg izdanja trke, međutim Britanac će imati žestoku konkurenciju i neće mu biti ni malo lako da uđe u mali krug vozača koji su ovu trku osvajali 3 puta. Glavni rivali će mu biti Alberto Kontador,  Fabio Aru, Roman Barde i Tibo Pino.

Ova trka koja se sastoji od 8 etapa favorizuje brdaše jer poslednje 3 etape imaju izuzetno strme završne uspone, a ne treba zaboraviti ni 4km dug brdski prolog sa par brutalnih sekcija. Timski hronometar se neće voziti za razliku od prošle godine, a sprinteri će imati bar 2 etape da zasijaju pre nego što se dođe do planinskog kraja trke.

Poslednji nastup Krisa Fruma na nekoj sedmodnevnoj trci bio je još u aprilu na trci kroz Romandiju gde je osvojio etapu, ali i završio sa zaostatkom od 21 minuta u generalnom plasmanu. Jasno, sada će tražiti mnogo konstantniji nastup.

©PHOTOPQR/LE DAUPHINE ; Grégory YETCHMENIZA / Le Dauphiné Libéré / Photopqr COURCHEVEL (SAVOIE) le 15 JUIN 2014 CRITERIUM DU DAUPHINE / 8ème ETAPE / MEGEVE (HAUTE-SAVOIE) - COURCHEVEL (SAVOIE) SUR NOTRE PHOTO : CHRISTOPHER FROOME ET ALBERTO CONTADOR (MaxPPP TagID: maxsportsworldtwo164771.jpg) [Photo via MaxPPP]

Kontador je bio bolji od njega u međusobnom okršaju na trci kroz Kataloniju i pobedio je na trci kroz Baskiju. Takođe je imao podijume na Pariz Nici i trci Volta ao Algarve, i ovim rezultatima je ućutkao one koji su govorili da gubi brzinu i snagu kako se približava povlačenju. Pošto se Nairo Kvintana u tišini sprema za Tur u rodnoj Kolumbiji, lider Tinkof tima je glavni konkurent Frumu na ovogodišnjem izdanju Dofinea.

Glavne uzdanice domaće publike biće naravno Tibo Pino i Roman Barde, dok Pjer Rolan iz senke vreba svoju šansu. Pino je dosta popravio svoju vožnju protiv štoperice i jedan je od favorita za pobedu prvog dana. Barde koji je prošle godine osvojio etapu do Pra- Lupa i bio visoko plasiran u generalnom plasmanu želeće da ponovi slično izdanje i ove godine.

Pjer Rolan će zajedno sa Endruom Talanskim predovoditi Kenondejl tim. Francuzu je trebalo vremena da se privikne na novi tim i novo okruženje, a već je ranije imao uspeha na Dofineu, jer je 2008. osvojio tačkastu majicu.

Riči Port će predvoditi svoj novi tim, BMC, dok Tidžej van Garderen cilja trku kroz Švajcarsku. Australijancu će glavna pomoć na trci biti Damiano Karuso i Roan Denis. Trek tim će predvoditi Rajder Hesedal koji je odustao sa Đira i sigurno želi da upiše neki dobar rezultat, kao i Bauke Molema.

E 7 - Le Pont › Superdévoluy (151k) >> REZULTATI << GENERALNI <<

E 6 - La Rochette › Méribel (141k) >> REZULTATI

E  5 - La Ravoire › Vaujany (140k) REZULTATI

E 4 - Tain-l › Belley (176k) >> REZULTATI 

E  3 - Boën-sur-Lignon › Tournon (187.5k) >> REZULTATI 

https://www.youtube.com/watch?v=2PyMkB7Jwhs

E  2 - Crêches-sur-Saône › Chalmazal-Jeansagnière (168k) >> REZLTATI

E  1 - Cluses › Saint-Vulbas (186k)>REZULTATI 

Prologue - Les Gets › Les Gets (4k) >REZULTATI 

(Bicisvet.com/Dimitrije Partonjić)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down