Bicisvet

BiciSvet podcast Ep002 Jeka Erić & Strade Bianche

Nastavljamo sa našom rubrikom "BiciSvet za uši" (za slučaj da ste propustili uvodni podcast evo LINK-a u kom smo se bavili prvim klasik vikendom)

U drugoj epizodi gost nam je naša najbolja takmičarka Jelena Erić sa kojom razgovaram o predstojećem vikendu i trci Strade Bianche (09.mart). U ovih 18min prošli smo ukratko otvaranje novog  "World Tour" formata za dame i dotakli se narednog perioda.

Jelena je imala naporan dan u ITA i žurila je na spavanje pošto je njena cimerka - Yonamine Eri - već bila u pidžami i nestrpljivo čekala da mi završimo ćaskanje. Na sve to je  Jelenin komentar bio: "Japanci su disciplinovani i inače ranije idu u krevet"

Siena -Siena 136 km
1 VAN VLEUTEN Annemiek Mitchelton-Scott 3:48:49 (35,66 km/h)
2 LANGVAD Annika Boels - Dolmans Cycling Team 0:37
3 NIEWIADOMA Katarzyna Canyon SRAM Racing 0:40
4 BASTIANELLI Marta Team Virtu Cycling 0:44
5 LUDWIG Cecilie Uttrup Bigla Pro Cycling ,,
6 MOOLMAN Ashleigh CCC - Liv 0:51
7 VOS Marianne CCC - Liv 0:52
8 ENSING Janneke Team Sunweb 0:54
9 VAN DER BREGGEN Anna Boels - Dolmans Cycling Team 1:28
10 BLAAK Chantal Boels - Dolmans Cycling Team 1:50
11 WINDER Ruth Trek-Segafredo Women 2:50
12 GUDERZO Tatiana Bepink 3:33
13 YONAMINE Eri Alé Cipollini ,,
14 PALADIN Soraya Alé Cipollini 3:35
.....60 takmičarki je zvanično završilo trku

Jelena je na polovini trke bila u jednom od begova koju je grupa uhvatila na početku najteže sekcije. Na kraju je stigla u grupetu (ukupno 23 takmišarke) koji je zbog prevelikog vremenskog zaostatka eliminisan iz rezultata dok je njena cimerka bila 13-ta Evo i njenog kratkog osvrta:

"Na najtežoj deonici smo ušle 45-50 devojaka i odmah na početku sam imala defekt. Тako da odmah odoše sve šanse da ostanem u trci do kraja. Pokušala sam da dođem nazad do grupe ali već je sve popucalo a i meni je zafalilo gasa posle 9km jurnjave po zemljanoj sekciji.

Bio je veliki haos na sekcijama, mnogo tenzije. Sunweb je vukao uhvatili su naš beg pre ulaza u ovu najtežu sekciju ali i dalje sam bila ok da pomognem. Tako da šteta. Još je Soraya pala pred poslednju sekciju. Imala je nogu za mnogo više"

 

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down