Bicisvet

TDF 2018 Etapa 15

Jako zanimljiv profil etape, koji ne daje nikakvu šansu sprinterima, ali ni favoritima da razviju veću borbu između sebe. S obzirom da sledi dan odmora i transfer u Pirineje, jako je moguć scenario koji smo videli par puta na ovoj trci, a to je odlazak velikog bega koji neće biti juren od strane ostatka karavana. S obzirom da ima sve više vozača koji su ciljali visoko mesto u generalnom i ostali bez istog, verovatno će pokušati da baš na ovaj način spasu što se spasiti može sa ove trke.

I današnja etapa je povezana sa velikim Loranom Žalaberom, s obzirom da se prolazni cilj nalazi u njegovom rodnom gradu Mamazeu. Čim takmičari prođu liniju prolaznog cilja, započeće 12 kilometara dug uspon prve kategorije, Pik de Noar, sa čijeg vrha će započeti strmoglavi i veoma dugi spust ka ciljnoj liniji u Karkasonu.

Pregled:

Shodno očekivanjima, velika grupa begunaca je došla na cilj, a Magnus Kort Nilsen je danas pokazao kako izgleda kad vozač ima 100% samopouzdanja i kada je ubeđen da ga rivali ne mogu pobediti. U poslednji kilometar Danac je ušao u društvu Bauke Moleme i Jona Izagirea, i znao je da je najbolji sprinter od trojice. Nije taktizirao, nametnuo je svoj ritam, kontrolisao situaciju i krenuo na čak 250m do cilja, jako rutinski odrađeno.

Iza njih je bilo dosta manjih grupa koje su jurile, ali nisu bile uspešne. Glavna grupa sa svim favoritima stigla je sa 13 minuta zaostatka, a jedini je sa napadima pokušavao Dan Martin.

(Bicisvet.com/Dimitrije Partonjić)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down