Bicisvet

Reakcije sa etape 3.(2012) Jovanović, Stević

Jučerašnja etapa do Bajine Bašte pokazala je ko ima najviše snage ali ne sme se zaboraviti da karavanom hara dijareja koju su mnogi momi pokupili u Kragujevcu. Sević je izgubio žutu majicu a Gabor Kasa nije ni startovao.

Sada je najbolji srpski vozač u generalnom plasmanu Nebojša Jovanović iz Radničkog na 26-om mestu sa +1:28 zaosttka, a njegov tim je juče preuzeo odgovornost na sebe da uhvati begunce.

"Đole momci su radili fenomenalno. Deki, Sveta, Šmelc kao i Spasić vukli su prosto neverovatno. Za 40km su smanjili prednost begunaca sa 6min na 1min koliko je iznosila ispod Tare. Žao mi je što nisam mogao momke da nagradim nekim boljim rezultatom jer stvarno ne mogu celu Taru da izvezem sa 35km/h koliko se išlo u trenutku kada se sve raspalo uzbrdo" rekao je Jovanović za BiciSvet.

"Na etapi do Pala moraćemo da prienimo plan B. Pokušaćemo Esko i ja da popravimo što se može popraviti, ali videćemo kako će se etapa odvijati" zaključuje Jovanović.

"Nisam imao snage za podvig, nije ovo bio dobar dan ni za mene niti za ekipu – rekao je Ivan Stević.- Proveli smo svi tešku noć pre etape  jer su skoro svi vozači dobili proliv i nisu spavali, da praktično nije bilo šanse da se ravnopravno upustimo u odbranu žute majice. Noge me nisu slušale u kritičnim trenucima.

Taktički etapa je za nas odlično počela. U begu grupe od šest vozača iz šest ekipa bio je moj suvozač Bajc, unuk legendarnog jugoslovenskog bicikliste Alojza Bajca i plan je bio da pokuša solo da ode na prvom jakom usponu. Ali i on  je bio rovit i ostao je bez daha u odlučujućim momentima. Mislim da je uspeh i to što sam nosio jedan dan žutu majicu. Pokušaću u nastavku da se ponovo nađem na postolju u etapi posle dva treća mesta u prvoj i drugoj.

Četvrta etapa u petak je za mene u ovom trenutku preteška. Hvala vozačima kragujevačkog Radničkog i ekipe Srbija Festina mladi koji su mi mnogo pomogli u kritičnim trenucima. Šteta što naš zajednički trud nije doneo i bolji rezultat.

Kako se išlo uzbrdo govori i Tomas Frei na svojoj twitter stranici:
"For those who are intrest in Numbers on the Attack at the last Hill i had to Push 451Watts is about 6.4W/kg over 10Minutes. Not Easy at all". 

(BiciSvet.com/ĐorđePejković)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down