Trka kroz Srbiju 2012

Pin It

Juče smo vam na našem fejsbuk profilu ekskluzivno predstavili gradove domaćine za narednu sezonu. Odmah posle Tour-a i Giro-a za 2012 stiže i prezentacija najstarijeg srpskog sportskog brenda.

Danas je u prostorijama turističke organizacije srbije (kao i ovog proleća), gde je trajala izložba pirotskih ćilima, stigla potvrda trase za narednu sezonu.

Novina ovog puta je to što se najavljuje direktan prenos prve etape. Kako će to sve izgledati videćemo narednog juna. Popularna “Srbija” broj 52. kreće u utorak 12.VI 2012. kružnom trkom u Nišu, i to na brdovitom terenu. Voziće se 3 kruga od po 20km.

Narednog dana se nastavlja etapom od Niša do Kragujevca pa preko Kraljeva, Čačka i Užica pravac Bajina Bašta. Kao što novouspostavljena tradicija nalaže dalje karavan nastavlja u Republiku Srpsku i naravno na Pale. Na toj etapi punoj brda preko Tare i Ravne Romanije bi kao i prethodnih godina trebalo da se reši generalni plasman.

Nakon Jahorine i Pala svima dobro poznat transfer do Milića i ravna etapa do Rume. U nedelju 17.VI kao što će i svih narednih godina biti, trka se završava u Beogradu (na skupštinskim poljima) ispred skupštine.
Ljuba Živanović govori o trasi i direktnom prenosu:

ETAPE:
12.VI  Niš (kružna trka)
13.VI  Niš-Kragujevac
14.VI  Kragujevac -Bajina Bašta
15.VI  Bajina Bašta – Pale
16.VI  Milići – Ruma
17.VI  Ruma Beograd

Aleksandar Milenković govori o 52. trci:

“Vaše pravo da znate sve” – Nemanja (kolega u sredini) prenosi Tour de France na RTS-u
(BiciSvet.com/Đorđe Pejković)

Facebook Comments

comments

Powered by New Facebook Comments

13 thoughts on “Trka kroz Srbiju 2012

 1. Danilo Mištrafovič says:

  Može li mi neko napisat pravu email adresu preko koje komentirati in dopisivati sa komentatorima.

  Reply
 2. Milan says:

  Pro tour etapa bi bila>

  Kragujevac – Grošnica – Adžine livade – Gledić – Čukojevac – Ugljarevo – V.Banja – Goč – Brus – Kopaonik

  Pa ko preživi nek priča :)))

  Nije nešto dugačko oko 150km…što bi se reklo kratko ali je***čno 🙂

  Reply
  1. goran says:

   Bajina Bašta-Pale je veoma slična, sa tri jaka uspona: Tara-Kozja stena, Sjemeć i Romanija. I Stević je tu osvojio trku (samo u kontra smeru), samo je ovaj smer teži i skoro izvesno da će opet odlučivati pobednika, kao i pre dve godine.

   Reply
 3. Luka says:

  Etapa preko Sjemeća je mnogo moćna, išao sam nekoliko puta tuda rekreativno i pravi je izazov za svakoga…najteže je iz Višegrada prvih 9 kilometara, uspon je u prosjeku oko 10% a na jednom mjestu 13% (tu je nekad bio i znak sa tom oznakom), nigdje hlada, sunce prži li prži, kasnije se ulazi u šumu i kreću serpentine, ima ih preko 20 a ukupna dužina uspona iz Višegrada do mjesta gdje se spušta ka Sjemećko polje je oko 20 kilometara. Dobra vijest za sve je što je ovih dana krenulo pripremanje za asfaltiranje (skidaju onimm mašinama čitav gornji sloj puta) putnog pravca Borike -Rogatica, a to znači da će se voziti na naovom asfaltu 15 kilometara spusta prije Rogatice kada se prevali Sjemeć i Sjemećko polje…veliki pozdrav svima iz Rogatice…jedva čekamo TDS 2012!!!

  Reply
 4. goran says:

  Sada kad je provaljena ona ruta preko Sjemeća, ne izostavljaju je iz TDS-a! A i jeste ludačka, pogotovu što se sada vozi uzbrdo od Višegrada.

  Reply
  1. Đorđe Pejković says:

   Ne znam tačno, mož’ da pitamo Šukija, ali kod nas uvek prolazi ono “u naturi” – platiš smeštaj i klopu za ceo karavan i može 😉 da dođe TDS

   Reply
   1. kizza says:

    E da se ima para, pa etapa: Niš-Prokuplje-Aleksandrovac-Goč-V.Banja-Vitkovac-KG !!! Ha,ha,ha…

    Reply
     1. goran says:

      A kad već pomenu tu etapu, šteta što nije završena jedna manja deonica puta Čukojevac-Gledić-Adžine livade-Grošnica-Kragujevac, to je zaista luda ruta!

Leave a Reply