Tour de France 2014

Pin It

Tour-de-France-2014-startI kao što Vanjezi reče: “Ima li života posle Tour-a”? Ima Vanjezi jer se odmah posle završenog stotog okrećemo izdanju 101.

Samo da napomenem da su julavgust mesec  najbogatiji trkama. Biće tu  odmah ovog vikenda Klasik San Sebastian 27. VII> Eurosport 1 15:30h, zatim istog popodneva kreće Tour de Pologne 27.VII – 3. VIII, tu je i nova trka Arctic Race of Norway: 8-11 VIII, Eneco Tour: 11-18 VIII, Vuelta: 24. VIII

Da se vratim na 101.#TDF. Tour 2014 kreće iz Engleske, iz Jorkšira. Recept je sličan kao i ovogodišnji: Par finih brda na početku trke i opet bez prologa & hronometra.

Kavendiš ove godine nije uspeo da ponese žutu majicu na početku trke, a sudeći po profilima prve dve etape neće mu to biti ni malo lako ni naredne godine. Ima tu ozbiljnih brdašaca sa nagibima do 25% pa su ove etape od po 200 i kusur kilometara pravi klasici.

Tour-2014-stage-1-2Prva slika gore levo je zvanična slika ASO-a gde je obojeno žutom ono što se zna od zemalja koje će ugostiti Tour. Zemlje Beneluksa i Nemačka su označene sivom što nagoveštava da će možda neke od etapa ići kroz njih, ali to ne mora da znači jer je i Irska obojena u sivo a Tour ne ide tamo sigurno. Zvanična ruta za Tour de France 2014 biće objavljena u četvrtak 24. oktobra, a BiciSvet će naravno biti tu da vas izvesti o tome. Što bi se reklo “STAY TUNED” jer možda tog dana bude i neki LIVE link za praćenje prenosa uživo.

Do tada se ovog letaa malo odmaramo sa izmenjenim režimom izlaska tekstova na po dva-tri dana, a trke gore pomenute imaćete prilike da gledate na programima Eurosport 1 & Eurosport 2. Čujemo se već na San Sebastianu 27.VII a onda istog popodneva i na Eurosportu 2 za Tour of Poland koja kreće iz Italije 😉 Promangupirali se ovi Poljaci.

(BiciSvet.com/Đorđe Pejković)

 

Facebook Comments

comments

Powered by New Facebook Comments

3 thoughts on “Tour de France 2014

 1. Milan says:

  Đorđe da li bi mogao da izbacis negde neku listu ukupnog vremena voznje tura…mislim da je ovaj mozda i najbrzi sa 83-84 sata ako se ne varam.

  Reply
  1. Đorđe Pejković says:

   Imaš generalni plasman na etapi 21 + vreme pobednika
   pa izračunaj V=S/t
   (brzina = pređeni put / proteklo vreme)
   A ukupna kilometraža Tour-a 3404km

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *