Vuelta’15 E18 Riaza 204km

Pin It

Ovo je etapa za koju sa velikom sigurnošću možemo reći da će pripasti beguncima, međutim postoji jedna prepreka. Na samo 13km do cilja leži uspon Puerto de la Kvesara koji može poremetiti planove momcima koji su pobegli iz glavne grupe.

18.vuelta-15-PROFIL

Start etape je vrlo ravan i lagan, međutim na sredini etape sa usponom Kampanario kreće roler koster teren. Ovakav teren drastično povećava šanse beguncima, ali njima u prilog ne ide već pomenuti uspon Puerto de la Kvesara gde će favoriti za generalni dati sve od sebe, što neće odgovarati beguncima. Ruta je takva da će karavan krenuti na uspon njegovom strmijom stranom iz pravca grada Gvadalahare.

U cilj se ulazi sa spusta dugog 13km. Početak spusta je vrlo strm i tehnički zahtevan, međutim poslednjih 7km etape su pod skromnih 6% negativnog nagiba. Iako završnica spusta nije previše brza, biće dovoljno da se sačuva prednost steknuta na brdu.

 

(Bicisvet.com/Dimitrije Partonjić)

Facebook Comments

comments

Powered by New Facebook Comments

1 thought on “Vuelta’15 E18 Riaza 204km

  1. bane says:

    mislim da cemo sada gledati zanimljiviju trku. osim astane koja sebi moze da dozvoli da ceka zadnji uspon za napad, timivi kao muvistar u kacusa i do ekle tinkoffsaxo moraju da napadaju na svim usponima ukoliko zele da dodju u poziciju da se bore za pobedu. ukoliko bidi cekali zadnji uspon ,male su sanse da ce biti pomeranja u generalnom plasmanu .

    Reply

Leave a Reply