Bicisvet

Jovana ponovo prva

Jovana-CrnogoracČisto da ne bude tumačeno kao slučajnost, ni puna 24 časa pošto je upisala prvu pobedu u sezoni, Jovana Crnogorac ponovo je slavila u Izraelu na novoj kros – kantri trci C2 kategorije. Ista meta slično odstojanje, na novoj stazi u Mišmar Haemeku najbolja srpska biciklistkinja ponovo nije imala pravu konkurenciju za upisivanje još 30 bodova na UCI svetskoj rang listi.

Razlika između Jovane i prvih rivalki ponovo je bila oko četiri minuta. Ni paklenih 30 stepeni ni mučnina od izrelske vode nisu omele srpsku prvakinju u planinskom biciklizmu, na drumu i u ciklo – krosu da ostvari maksimum.

- Psihički mi je bilo mnogo lakše nego prethodnog dana zato što sam već odvezla jednu savršenu trku. Trebalo je samo da nastavim u istom ritmu. Od starta sam išla svoj tempo i pravila odlučujuću razliku. Osećala sam se moćno na spustu. Postaje jasno i da su mi i trke na Kipru, tokom druge polovine februara, dosta pomogle jer sam se dobro uvozala. Da nastavim da postižem najviše uspehe pobrinuće se i stručni tim koji čine prof. dr. Sergej Ostojić, doc. dr. Marko Stojanović i Bogdan Ilić – komentarisala je Crnogorac.

Naša biciklistkinja već ima 120 bodova na UCI svetskoj rang listi, a u Iraelu je očekuje još tri megdana. Sledi nedelja jakih treninga, a prvo sledeće takmičenje je u subotu. Najvažnija je poslednja trka u Misgavu, zakazana za 24. mart, pošto je reč o nadmetanju C1 kategorije.

(BiciSvet.com/bss.rs)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down