Bicisvet

Veljko Stojnić 4-ti na EYOF-u

Veljko Stojnić osvojio 4. i 10. mesto mesto na EYOF-u u Gruziji i time ostvario istorijski rezultat za srpski biciklizam u kadetskoj konkurenciji.
Biciklista "S Team"-a Veljko Stojnić učestvovao je na olimpijskim igrama mladih u dve discipline, hronometru i drumskoj trci. U svojoj jačoj disciplini, hronometru, Veljko je posle trke života u kojoj je popravio svoj rekord za neverovatnih 35sec došao do 4. mesta i izgubio medalju za 34. stotinke. Koliko je konkurencija od 101. bicikliste bila jaka i kakvi detalji su odlučivali, najbolje govori činjenica da su drugi i peti ušli unutar 2 sekunde što je za trku koju svako vozi individualno i koja traje samo 13 minuta yaista mala razlika.veljko

U drugoj trci koja je vožena u dužini od 71km oko Tbilisi jezera, Veljko je ponovo odvezao maestralno zauzevši 10. mesto. Pola trke proveo je u begu, a cilj trke je bio na kratkom brdu. Znao je da sa sprinterima ne sme na cilj već im je skočio pokušavši da ih iznenadi i tako dodje do medalje. Nažalost, uhvacen je 300m do cilja.

Drugi predstavnik somborskih biciklista u Gruziji, Ivana Vilim, takodje je vozila dve trke. U hronometru je oborila svoj rekord za 20sec i zauzela 50. mesto sto je takodje ogroman uspeh za nas zenski biciklizam. Na drumskoj trci Ivana nije imala srece, te je peh sa lancem sprecio da pokaze koliko moze. U drugoj polovini trke morala je da stane i trazi asistenciju oficijalnog mehanicara sto je bio kraj za ostvarenje njenih ciljeva.

"Ovo je projekat za koji smo ziveli 24h na dan pune tri godine. Ostvarenje somborskog biciklistickog sna, ali i somborskog sporta uopste. Ostaje samo zal sto nismo uzeli i olimpijsku medalju. Medjutim, kada se pogledaju zbirno obe trke, Veljko je treci biciklista Evrope. Ostatak reprezentacije, igre je odradio na izuzetno visokom nivou i ocigledno da su pripreme odrzane u Somboru i na Batini imale ogromnog uticaja na to", reci su selektora mladjih kategorija Marka Sudarica.

(BiciSvet.com/Marko Sudarić)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down