Bicisvet

Le Tour’17 retrospektiva Etape 10 – 12

Romain Bardet wins stage eighteen of the 2015 Tour de France

Etapa 10: Beržerak

Još jedan sprint i još jedna ubedljiva pobeda Marsela Kitela. Bez Sagana i Kevendiša, Nemac nema konkurenciju, osvojio je već 4. etapu. Iza njega Degenkolb i Gronevegen, sjajan i još jedan Nemac, Rudiger Selig, Bora bez sva dvoja najbolja vozača itekako motivisano vozi.

Etapa 11: Po

Kao što je već pomenuto, Bora tim je ostao bez svojih najboljih vozača, ali se i dalje lavovski bore. Sjajan beg smo videli Macieja Bodnara, Poljak je otišao iz originalnog bega i solo stigao do 200m do cilja, zaista je bio blizu. A onda sprint i ništa novo, Kitel lagano dobija, ispred Gronevegena, mladi Holanđanin sve bolji, a Kitel je čini se zapečatirao zeleni dres.

Etapa 12: Pejragud

Ova etapa je dodatno skratila generalni plasman. Nairo Kvintana nije mogao da drži, izgubio novih minut i 20, 30 sekundi, definitivno nije faktor na ovom Turu. Takođe, otpao je i Jakob Fuglsang, međutim Danac je teško povređen i u trci je ostao da bi kasnije eventualno u toku trke pomogao Aruu. Momci iz glavne grupe su taktizirali do poslednjeg kilometra, a jak tempo je diktirao tim SKY. A onda je napad lansirao Džordž Benet, sjajni vozač Lotto NL Jumbo ekipe. To je uhvaćeno, a onda je krenuo Fabio Aru, Frum to nije mogao da prati. Etapu je uzeo Roman Barde, drugi Uran, a treći Aru i tako oduzeo Frumu žuti dres.

(Bicisvet.com/Dimitrije Partonjić)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down