Bicisvet

TDF 2018 Etapa 3

Timski hronometar na Kriterijumu Dofine u junu utabao je stazu Gerantu Tomasu i timu Skaj ka generalnoj pobedi u toj trci. Međutim, imajući u vidu da mnogo veći izazovi očekuju takmičare na Turu nego na Dofineu, ovaj timski hronometar neće toliko bitno uticati na razvoj situacije.

Ipak, za dva vozača koja pretenduju na najviši plasman i koji su izgubili vreme na prvoj etapi, može bitniji nego za ostale. Naime, Nairo Kvintana već ima minut i 15 sekundi zaostatka u odnosu na momke koji su stigli u grupi tako da bi novi gubitak vremena zaista mogao da ga stavi u neprijatnu situaciju pred početak pravog trkanja. Frum je u nešto boljoj situaciji, ali ni on sebi ne sme da dopusti nove zaostatke.

Pregled:

Zanimljivo nadmetanje je viđeno, i sjajan trijumf BMC tima. Njihova pobeda znači žuti dres za Grega Vanavermeta, što znači da je Peter Sagan u njoj proveo svega četrdesetak minuta.

Skaj je bio drugi, što trenutno lansira Geranta Tomasa jako visoko u plasmanu, dok je Movistar Naira Kvintane imao više od 50 sekundi zaostatka, pa sada za momci prvi vrhu zaostaje minut i 40 sekundi.

(Bicisvet.com/Dimitrije Partonjić)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down