Bicisvet

TDF 2018 Etapa 5

Ovo će svakako biti najzahtevnija etapa do sada. Dosta je bilo ovakvih etapa na Điru, sada jedan pravi prolećni, ardenski klasik na tlu Bretanje. Mnogo kratkih, ali oštrih brda smeniće se na ovoj etapi, većina njih nekategorisana, a samo 5 kategorisanih, od čega 3 treće kategorije.

Ovi usponi nisu preterano dugi (najduži je 230 metara), ali njihova brojnost uz očekivani jak ritam, teško je zamisliti da čisti sprinteri mogu opstati do cilja, verovatnije je da gledamo malu grupicu na cilju koja se bori za etapu. Ovakav teren gotovo da je idealan za vozače poput Sagana ili Valverdea.

Pregled:

Kao što je i bilo za očekivati, sprinteri poput Kevendiša i Kitela su otpali dosta ranije pre poslednjeg sprinta. Prvi napad u izazovnom finišu lansirao je Žilber, no nije tu bilo dovoljno eksplozivnosti. Grupu je na sprint uvela žuta majica, Greg Van Avermet, a Peter Sagan trijumfovao na terenu koji mu idealno odgovora. Najbolje izazivače imao je u vidu Sonija Kolbrelija, Valverdea i Žilbera. Na ovaj način Slovak je došao do svoje druge etape ove godine i povećao prednost u borbi za zeleni dres.

(BIcisvet.com/Dimitrije Partonjić)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down