Bicisvet

TDF 2018 Etapa 8

Trka ide severno, ka gradu Amijenu. Mnogi vozači će već mislima biti na sutrašnjoj etapi u Lilu, te većina verovatno neće zapinjati, što ponovo u prvi plan baca begunce. Kada na to dodamo da je danas Dan pada Bastilje, domaći takmičari će verovatno pod ogromnim uticajem adrenalina leteti ka liniji cilja u potrazi za svojih 5 minuta slave.

Ovaj deo Francuske je itekako vetrovit, a momci će na putu biti jako izloženi. Ovi regioni su doneli mnogo uzbudljivih etapa, bočnih vetrova i kidanja grupe. Ukoliko do toga bude došlo, zaista možemo gledati jednu itekako užarenu trku.

Pregled:

Danas beležimo minut koji je izgubio Daniel Martin. Zaista šteta za Irca koji je uvek u samom vrhu po planinama, ali nikad ne može da izbegne ovakve probeme.

Još jedan brutalan sprint u finišu, prvi put na trci KvikStep se nije organizovao za Gaviriu, Sagan je imao čistu situaciju ispred sebe, ali krenuo na više od 250m do cilja, što je prerano, pa je u finišu svetski šampion posustao. Gaviria je bio zatvoren i nije mogao na vreme da krene, a sve to koristi fenomenalni Holanđanin Dilan Gronevegen, obišao je Grajpela i slavio "back to back" trijumf, čime je napravljena sjajna uvertira za sutrašnju etapu po kocki do Rubea.

Zaista nestvaran napredak ovog momka, dve uzastpone etape isped najbojih svetskih sprintera, momak je vrlo blizu da postane velika zvzeda svetskog biciklizma.

(Bicisvet.com/Dimitrije Partonjić)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down