Bicisvet

TDF 2018 Etapa 9

Najiščekivanija i najteža etapa u prvoj nedelji. Ubedjivo! Poslednji put kada je etapa Tura vožena na kocki trke Pariz-Rube, odbrana titule Krisa Fruma bila je završena pre nego što je i počela, a Nibali je stvorio veći deo prednosti koja mu je kasnije i donela za sada jedini žuti dres.

Ovoga puta na etapi je 15 sektora kocke koji se pretežu na ukupno 22 kilometara. Verovatnoća je velika da će snovi o pobedi nekog od favorita ostati zarobljeni na mitskom Velodromu nadomak Lila.

Pregled:

Kao što smo i mislili, ova etapa po neke favorite bila je kobna. Riči Port je morao da odustane, Rigoberto Uran izgubio minut i po u odnosno na glavnu grupu, dok su problemi sa opremom dosta koštali i Romana Bardea.

Na 15-ak kilometara do cilja izdvojila se trojka Iv Lamper, Džon Degenkolb i Greg Van Avermet. Oni su svoju prednost samo uvećavali i rutinski stigli do Rubea gde su dobili priliku da sami odluče o etapnom trijumfu.

Posle mnogo taktiziranja presudu je doneo Džon Degenkolb i u velikom trijumfu se vratio posle mnogo problema sa povredama, trijumfom ispred nosioca žute majice i olimpijskog šampiona.

Sagan i Žilber su u borbi za bodove završili iza ove grupe, dok je većina favorita stigla zajedno.

(Bicisvet.com/Dimitrije Partonjić)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down