Bicisvet

TDF 2018 Etapa 1

Veliko otvaranje, vozačima je svakako laknulo kada su saznali da neće morati put unutrašnjosti Francuske gde su putevi uski i nepregledni. Međutim i široki putevi duž zapadne obale svakako kriju svoje zamke, vetar je svakako najopasnija od njih, ukoliko bude jak mogli bismo da vidimo eksploziju u glavnoj grupi kao u Holandiji pre 3 sezone.

Jedna stvar je svakako izvesna, a to je sprint završnica, bilo iz velike, neokrnjene ili neke manje grupe, a po ovakvim usovima se obično najbolje snalazi Peter Sagan, mada ne treba opisati ni Andrea Grajpela.

Pregled:

Dosta dešavanja na samom početku, vetar nije pravio problem, ali sam drum jeste.

Najpre je na nekih 5 kilometara do cilja jednu krivinu ispravio Kris Frum i završio u livadi pored puta. A onda nadomak bezbedne zone od 3 kilometara defekt je zadesio Naira Kvintanu, zbog gužve timsko vozilo nije moglo da priđe, a neutralni mehaničar je bio jako spor, dok je Kvintana samo posmatrao gavnu grupu kako nestaje u daljini, a zatim i Fruma sa svojim timom koji je bio u poteri. Na kraju Frum 51 sekunda, Kvintana minut i 15, timski hronometar vozače očekuje timski hronometar, pa u slučaju da jedan od ove dvojice bude imao loš dan tada, nevolja će biti velika.

Samo 60-ak vozača je stiglo do do završnice, po pravilu najbolje se organizovao Kvik Step, na sjajnu poziciju su doveli Gaviriu, Kolumbijac je trijumfovao iako je krenuo prvi, i poneo prvu žutu majicu. Iza njega su stigli Sagan i Kitel.

https://www.youtube.com/watch?v=lnk2WWXu8gc

(Bicisvet.com/Dimitrije Partonjić)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down