Bicisvet

TDF'14 E6 Reims 194km

Dužina: 194km
Kategorija: ravničarska etapa
Najviša tačka: 194mnv

Nakon etape duž belgijske granice i avanture po kocki sprinteri će imati još jednu priliku, možda i poslednji put pre nego što trka krene u planine.

Drugi deo ove 194km duge etape može nagraditi hrabrost. Sa nekoliko manjih uspona i tehnički izuzetno zahtevnom postavljenom stazom, grupa begunaca bi mogla opstati. Međutim, budite uvereni da će sprinterski timovi uraditi sve da dođe do masovnog sprinta u Remsu.

Tour-de-France-14-Stage-6

Na ovoj etapi izuzetno važan faktor može biti vetar. Etapa prolazi kroz nenaseljene oblasti i postoji mogućnost da se pojavi bočni vetar.

Timovi poput Belkina i Omega Farme najviše vole vožnju u ovakvim uslovima, a imaju i iskustvo vožnje pod ovakvim uslovima baš na Turu. Prošle godine su zajedno sa Saxo-Tinkof timom uspeli na etapi broj 13 da distanciraju Fruma, ali i većinu drugih vozača iz pelotona.

RETROSPEKTIVA:


Ponovo kiša i ponovo padovi. Veoma nervozna grupa u kombinaciji sa klizavim asfaltom donela je još odustajanja.

Kolikogod da je SKY imao sreće u prethodne dve godine u prethodna dva dana je toliko i nemaju. Posle jučerašnjeg odustajanja Fruma danas je Zandio pao i polomio ključnu kost. Britanski tim je poznat po tome da nema plan B. iako se priča o Ričiju u ovakvim okolnostima i sa trenutnim razvojem situacije Riči može da bude plan Z. Mislim da im je pametnije da se fokusiraju na Nievea i na osvajanje etapa.

andre-greipel-tdf-14-e6

Ni Tinkof Saxo nije prošao bez gubitaka danas. Odustao je Hesus Hernandez takođe posle pada. Kontadorova desna ruka kako ga zovu bio je u odličnoj formi ali ni to nije dovoljno u Francuskoj. Potrebno je i dosta sreće koju ima trenutni lider.

Nibali vozi fantastično i izuzetno je hrabar, a to smo videli i danas na etapi koja je protegla u žestokom guranju. Na kraju opet Nemački pobednik. Ovog puta to je Gorila Grajpel. Posle pada Arno Demara i Petera Sagana, kao i neuspeha Giant tima da oformi "voz" oko Kitela u poslednjim kilometrima etape Nemac kao da nije imao pravog protivnika na današnjem sprintu.

VIDEO:

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down