Bicisvet

TDF'14 E7 Nancy 235km

Dužina: 234,5km
Kategorija: ravničarska
Najviša tačka: 398m

Ovih 234,5km znači da je ovo druga najduža etapa na Turu i skoro je cela ravna. Međutim, finiš ove etape ne favorizuje čiste sprintere.

Posle staze kojom dominiraju ravni putevi, takmičari će se suočiti sa dva brdska cilja 4. kategorije. Ali ne zavaravajte se brojkama, drugi sadrži rampe i do 8% i timovi kao Cannondale će uraditi sve da se otresu ostalih sprintera.

Tour-de-France-14-Stage-7

Peter Sagan ne bi trebalo da ima problema sa ovakvim finišom, ali ne bi trebalo da ima ni Sajmon Gerans iz Orike. Ovo bi trebalo da bude borba između njih dvojice, ali i Brajan Kukar može da se uključi u ovu borbu jer je jedan od manjih sprintera.

Favotiri za generalni i njihovi timovi neće biti zainteresovani za ovu etapu jer veći plen dolazi narednih dana. Ovo znači da će sprinterski timovi preuzeti kontrolu nad grupom. Sa ovim na umu specijalisti za kratka i strma brda poput Geransovog timskog kolege, Albasinija mogu okušati svoju sreću u lovu na etapnu pobedu, kao i IAM-ov Silvan Šavanel, koji nije bio mnogo aktivan u dosadašnjem toku trke.

RETROSPEKTIVA:___________________________________________________________

Jako uzbudljiva završnica sedme etape u Nansiju. Kao što je i očekivano svi sprinteri osim Sagana su otpali na usponu na 5km do cilja. Peter Sagan je upravo na vrhu tog brda napao sa van Avermetom i BMC tima, ali nisu radili pa ih je grupa dostigla. Sagan se zatim pozicionario dobro u grupi i imao je dobar spirnt, ali ga je Mateo Trentin pobedio za nekoliko centimetara, možda i milimetara! Velika pobeda za belgijski tim Omega Farma posle odustajanja Kevendiša, a možda bi bilo drugačije da Sagan nije izgubio mnogo energije u napadu.

Trentin-Sagan-tdf-14-e7

Ni ova etapa nije prošla bez padova i problema. Tidžej van Garderen je pao na 20km do cilja, izgubio više od minuta, a to treba dodati na zaostatak od 2 minuta i 12 sekundi koje je već imao, pa je sada prilično daleko od visokog plasmana. Pri tome je razbio raskrvario lagat i koleno, pa je pitanje kako će funkcionisati narednih dana. Na kraju je u završnom sprintu a mali Talanski gleda levo desno dok sprinta i na kraju završi na asfaltu jer ga je pokupio Gerans

VIDEO:

REZULTATI:

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down