Bicisvet

TDF'15 E18 Saint-Jean-de-Maurienne, 186.5 km

Ovo je vrlo teška etapa, jedina u Alpima koja se ne završava na usponu. Međutim momke očekuje rafalna paljba uspona druge i treće kategorije koji su praćeni usponom Glandon. Ne dozvolite da vas zavara nagib ovog uspona (5,1%) jer se na njemu nalaze 2 spusta, jedan na polovini i jedan pri vrhu. Ako izuzmemo ove spusteve nagib ovog brda je 7,5% na 17km. Verovatno je da ćemo videti 2 trke u trci, jednu za odlazak i opstanak u begu, drugu za borbu u generalnom ako iko bude raspoložen. Današnji dan je takođe vrlo važan iz razloga što je gotovo idealna etapa za beg, a verovatno i poslednja etapa na kojoj beg može da opstane. Videćemo i vrlo intenzivnu borbu za brdske poene, na današnjoj etapi imamo čak 7 uspona.

18.PROFIL
Ovo nije jedan od onih dana kada se favoriti mogu opustiti u sredini grupe. Iako ima mnogo uspona, većina je daleko od cilja i pošto predstoji dva teška dana pitanje je hoće li neko napasti. Međutim svi moraju da budu na oprezu, sa Glandona sledi još jedan težak spust koji odgovara Nibaliju, takođe imamo i uspon na svega 10km do cilja, koji je kratak i strm, neko raspoložen i sa dosta snage mogao bi da napravi lepu razliku na njemu.

bajkgaraza-com

IGRA POGAĐANJA PBEDNIKA – pravila nadam se da već znate: ko prvi pogodi pobednika dobija nagradu –FORCE KAPU. Prognoze ostavite ukomentarima ispod do pošetka prenosa na TV-u (obično nekih 14h) > komentari će biti vidljivi posle etape. Svi ostali koji pogode računa im se pogodak za glavnu nagraduFORCE kacigu koju dobija onaj ko ima najviše pogodata za vreme tour-a
> Sponzor igre je
BAJK GARAŽA

R E T R O S P E K T I V A —————————————————- www.bajkgaraza.com

Primetan umora na licima svih vozača posle vrućih dana ali nema odmora više. Sada smo u Alpima i svaki dan će iti ovako. Velika grupa begunaca napred i borba za bodove na brdskim ciljevima. Danas 29 ljudi u begu i ponovo trijuf vozača iz te grupe. > KOMPLETNI REZULTATI <

ROMAIN-BARDET-TDF-15

Romain Barde je krunisao svoju agresivnost prethodnih dana još jednom pobedom svog tima na ovogodišnjoj trci. Pametan potez da napadne dosta rano još na Glandon usponu urodio je plodom. Francuz je imao i dobar dan jer je uspeo do kraja etape da drži konkurenciju konstantno na 30-ak sekundi i uspeo da dođe do svoje šrve šobede na Tour de France-u. Ova odlična vožnja dovela ga je na 10-tu poziciju u generalnom plasmanu. Videli smo pokušaje Nibalije i ostali ali kao i do sada bezuspešne. Jedino je na kraju poslednjeg brda Kris Frum pokazao naznake umora ali je na kraju uspeo da se vrati do svojih napadača.

https://www.youtube.com/watch?v=1SyT41bL22Y

REZULTATI:GENERALNI

(BiciSvet.com/cyclingnews.com/Dimitrije Partonjic)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down