Bicisvet

TDF'16 Berne - Finhaut-Emosson 184km E17

Drugi takmičarski dan u Švajcarskoj, ovoga puta u visokim planinama. Etapa sadrži 4 brda. Pri vrhu drugog brda nalazi se mesto Aigl u kome je sedište UCI-ja. Treći uspon dana je Forklaz, a četvrti i poslednji je Emoson. Ova dva uspona nikada nisu bila na Turu, ali su korišćena na Dofineu pre 2 godine. Emoson je teško prohodna planina, otvorena ja za saobraćaj tek od otvaranja tunela koji spaja Francusku i Švajcarsku i momci će se tim tunelom sutra vratiti u Francusku.

17-PROFIL

Uspon Forklaz je izuzetno strm, na svojih 12km dužine ima prosečan nagib od 8,2%. Kada završe sa ovim usponom, momci će se spustiti do malog grada Trienta, a zatim kreću uzbrdo na Emoson. On počinje vrlo lagano, ali poslednjih 7km su konstantno pod nagibom većim od 10%.
S obzirom da tek slede najteže planinske etape i još jedan brdski hronometar, danas možemo očekivati novi uspešni beg. Taj beg bi trebalo da čine jaki brdaši koji se ne pitaju ništa u generalnom, a što se tiče glavne grupe, izvesno je da će se borba odvijati samo u poslednjih par kilometara.
NAGRADNA IGRA IMA – PROGNOZE DO 12h SVAKI DAN RAZLIČITE NAGRADE – SPONZOR:

sportzona

RETROSPEKTIVA:

VIDEO

REZULTATI:

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down