Bicisvet

TDF'16 Carcassonne - Montpellier 182 km E11

Drevni grad Karaskone nije često bio uvršten na Turu, dok je Monpelje već 30 put završna tačka etape na Turu. Trka sada skreće ka istoku. U prvoj trećini etape biće dva brdska cilja četvrte kategorije, na kojima će se verovatno odvojiti beg. Međutim, taj beg verovanto neće imati veliku prednost, s obzirom da će ovo biti prva pristojna šansa za sprint još od šeste etape, a neće je uskoro ni biti. Momci koji pretenduju na zelenu majicu će verovatno poslati svog timskog kolegu da pokupi bodove na prolanom cilju 113km od početka. Problem može biti severozapadni vetar koji uvek duva u ovom delu sveta i ako bude bio dovoljno jak može napraviti veliku štetu grupi.

11-PROFIL

U Monpeljeu je potpuno ravna završnica. Svaki put kada je Tur dolazio u ovaj grad, bio je grupni sprint. Nema razloga da se nešto tako ne desi i ove godine. Grajpel i Kevendiš su već pobeđivali ovde, sada i Kitel hteo da se upiše.
NAGRADNA IGRA IMA - PROGNOZE DO 12h SVAKI DAN RAZLIČITE NAGRADE - SPONZOR:

sportzona

RETROSPEKTIVA:

Šampionska vožnja Krisa Fruma na etapi na kojoj smo to najmanje očekivali. Mnogi su verovali da će se desiti grupni sprint, desilo se nešto neočekivano. Prvo je dugo vremena vetar pretio da pocepa glavnu grupu. Kada se grupa konačno smirilo i kada je grupni sprint bio gotovo izvestan, sa čela glavne grupe napao je niko drugi do Peter Sagan, a pratio niko drugi do Kris Frum. Zelena i žuta majica su sarađivali u pokušaju da distanciraju glavnu grupu, imali su i pomoć po jednog svog timskog suvozača. Naravno, Sagan je osvojio majicu i u borbi za zelenu majicu stekao gotovu nedostižnu prednost, dok je Frum računajući i bonifikacije za dodatnih 12 sekundi uvećao svoju prednost u generalnom. Takođe, još jedna  stvar je danas postala jasna. Svi smo znali da je SKY najjači tim, međutim videli smo da timovi poput Movistara ili Etixa nisu imali snage kada je bilo najpotrebnije da love za svoje lidere. I još nešto za kraj: Zar je stvarno mislio Frum da će da osprinta Sagana?

VIDEO:

https://www.youtube.com/watch?v=XnrLRAsMAww

REZULTATI:

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down