Bicisvet

TDF'16 La Caverne du Pont d'Arc 37km (ITT) E13

Ovaj hronometar spada u one etape koji će mnoge gledaoce privući zbog prelepih pejzaža, ovoga puta u dolini Rone.
Hronometar počinje ujednačnim usponom od 7km, kada se stiže do platoa. Po platou se vozi 15km, a zatim sledi tehnički zahtevan spust. Potom sledi 10km po ravnom, pa konačnih 5km uspona do cilja.

13-PROFIL

Ovo nije klasiča hronometar. Momci poput Tonija Martina se verovatno neće pitati mnogo toga na ovoj etapi. Verovatno ćemo videti momke iz generalnog kako vode glavnu reč, ovo je teren kao stvoren za Fruma ili van Garderena.
Veliki uticaj na ovu etapu će imati i Mont Ventu. Oni koji su tamo otišli u crvenu zonu, na ovoj neće moći da računaju na dobar rezultat.
NAGRADNA IGRA IMA – PROGNOZE DO 12h SVAKI DAN RAZLIČITE NAGRADE – SPONZOR:

sportzona

RETROSPEKTIVA:

Posle prvog individualnog hronometra mnoge stvari su jasnije u trci. Formirane su nove razlike u generalnom plasmanu, a što se same etape tiče, videli smo dominantnu vožnju Toma Dumulana, koji posle Andore Arkalisa upisuje još jednu sjajnu etapnu pobedu na ovogodišnjem Turu.

Što se tiče borbe za generalni, očekivano najbolji je bio Kris Frum. On je bio drugi u plasmanu etape i tako drastično uvećao prednost u odnosu na sve konkurente. Činilo se da Riči Port može mnogo više pošto je imao sjajan prvi prolaz, ali je kasnije posustao i izgubio 2 minuta u odnosu na Fruma. Očigledno je na njega onaj jučerašnji incident ostavio mnogo traga i fizički i psihički

Adam Jejts  je imao solidno vreme i zadržao drugu poziciju, a veliki napredak ostvario je i Bauke Molema. Kintana očigledno nije imao dobar dan na Turu jer je on bolji hronometraš od velike većine vozača iz vrha generalnog, ali danas kao da nije išlo sve po planu, mada i ječe je malo podbacio - ostaje veliko pitanje hoće li se Kolumijac vratiti u trećoj nedelji posle ovog zaostatka. On je prethodnih godina bio taj koji je vraćao po minut i po u odnosu na Fruma...ali sada ima dva puta toliko zaostatka

VIDEO: 

REZULTATI

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down