Bicisvet

TDF'16 L'Isle-Jourdain - Lac de Payolle 162 km E7

Kol de Aspen nikada nije bio previše cenjeni usponi na Turu, niti je rešavao velike bitke. Međutim ove godine su organizatori to promenili i stavili ga u centar pažnje na ovoj etapi. Aspen je vrlo lep uspon, kako i za vozače, tako i za publiku. Njegov vrh se nalazi na ne previše viskoih 1500m nadmorske visine, a od početka do kraja ga odlikuju blagi procenti nagiba (6-7). Sa njega se pružafantastičan pogled pa ćete uživati kraj TV-a, dok opservatorija na vrhu dominira pejzažom.

07-PROFIL
Na ovoj etapi, Aspen je jedini uspon. Nalazi se u samom finišu, dug je 12km, a onda do cilja sledi 5km dug spust i ovo je sjajna teritorija za napade. Možda nije dovoljno težak da napravi krucijalne razlike, ali ćemo imati uvid u to ko ima dobre noge i snage za velika dela.
NAGRADNA IGRA IMA - PROGNOZE DO 12h SVAKI DAN RAZLIČITE NAGRADE - SPONZOR: sportzona

sportzona

RETROSPEKTIVA:

Stiven Kamings i njegov Dimension Data tim imaju Tur iz snova. Posle 3 pobede Kevendiša danas je prvu brdsku etapu osvojio drugi Britanac u ekipi, te dolazimo do zapanjujućeg podatka da ova mala južnoafrička ekipa ima 4 od 7 pobeda do sada na trci.
Bio je Kamings deo fenomenalnog bega od 29 vozača, bega u kome su bili pobednik Đira Nibali i aktuelna žuta majica Greg van Avermet. Kamings se izdvojio pre početka brda, a iza su ga pratili Nibali, van Avermet, Dani Navaro i Daril Impi. Van Avermet je prvi posustao, a zatim su u neuspešnu poteru krenuli Impi i Navaro. Koliko je spektakularna bila ova etapa vidimo i iz toga da je jedan sprinter ostavio Nibalija na usponu. Kamings je bio nedodirljiv, ubedljivo je prvi stigao na liniju cilja i imao vremena da proslavi pobedu. Van Avermet iako je otpao od vodećih begunaca stigao je ispred grupe i na svoju već postojeću predost dodao minut i 25 sekundi.
U grupi, se nije dešavalo ništa posebno. Kontador je konačno uspeo da održi korak sa ostalim konkurentima, a jedino je probleme imao Tibo Pino i ovo je pokazatelj da domaća publika nema čemu da se nada.
Beležimo i bizaran događaj na kilometar do cilja kada je pri prolasku grupe pao balon koji označava poslednji kilometar.

VIDEO:

https://www.youtube.com/watch?v=f2tef-eq7CE

REZULTATI:

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down