Bicisvet

TDF'16 Megève - Morzine 146 km E20

Druga etapa za redom koja je dugačka 146km. Ovo je postao zaštitni znak Kristijana Prudoma, veoma kratke planinske etape na samom kraju Tura. Cilj je da cela etapa praktično bude planinski sprint, neverovatno intenzivno i napeto trkanje. Prošle godine je Frum bio jako blizu da izgubi majicu, Prudom se nada sličnim uzbuđenjima i na kraju ovog Tura.

20-PROFIL

Ove godine planinske etape se završavaju isto kako su i počele- tehnički zahtevnim spustom. Spust sa brda Žu Plan je sličan onome na kome je Kris Frum demonstrirao veliku hrabrost i odlučnost i uzeo žutu majicu.
Oni koji se još uvek bore za generalni, će verovatno poslati svog timskog kolegu u beg kako bi bio od koristi na Žu Planu, ako naravno postoji vozač sa takvim rezervama snage. Žu Plan je poslednji uspon etape, samim tim i čitavog Tura. Počinje sa izuzetno teškom deonicom pod 10% nagiba. Sledi 5 blažih kilometara, a zatim poslednjih 6km uspona su pravi pakao i to je sjajno mesto za jedan poslednji, odlučujući napad.
Kada se ovaj uspon završi kreće tehnički zahtevan spust. Međutim, nije dovoljno težak da bi razlika napravljena samo na njemu bila dovoljna za nešto više na samom cilju od časnog oproštaja. Ko želi da poslednjeg dana popravi generalni moraće dobro da se pomuči na usponu, a na spustu da je zarži ili eventualno malo uveća.

NAGRADNA IGRA IMA – PROGNOZE DO 12h SVAKI DAN RAZLIČITE NAGRADE – SPONZOR:

sportzona

RETROSPEKTIVA:

VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=mumeXg2NbT8

REZULTATI

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down