Bicisvet

TDF'16 Saumur-Limoges 237km E4

Poslednji put kada se etapa Tura završavala u Limožu još sada davne 2000. godine videli smo i poslednji uspešni solo beg. Tada je pobedio domaći takmičar Kristof Agnoluto. Međutim, ovoga puta u Limožu treba očekivati ništa drugo do grupni sprint. Sprint je gotovo izvesna stvar na ovoj etapi iako se teren blago uzdiše pred kraj etape i dostiže 452 m nadmorske visine. Ovo će biti poslednja prilika za najbrže momke pošto već na sledećoj etapi kreću usponi, kako se trka približava Centralnom Masivu.

04-PROFIL

Posle etape u Limožu otvara se borba za žuto, a ovaj grad leži na samoj granici između juga i severa Francuske i razdvajao je dve stare jezičke grupe u Francuskoj. U poslednje vreme na Turu etape od preko 230 km postaju retkost, a vozačima će biti drago jer su dve najduže etape na čitavoj trci pregurali pre prvih planinskih izazova.
NAGRADNA IGRA IMA - PROGNOZE DO 12h SVAKI DAN RAZLIČITE NAGRADE - SPONZOR:

sportzona

VIDEO: 

https://www.youtube.com/watch?v=UxiLAAQH3ko

RETROSPEKTIVA: 

Još jedna klasična sprinterska završnica viđena je u Limožu. Begunci nisu pravili puno problema kao u uvodnim danima, lako i rano su dostignuti. "Lud" sprint je viđen u kome je ponovo odlučivao foto finiš a danas pobedu odnosi Marsel Kitel sa još manjom razlikom nego Kevendiš juče. Nemcu se iza strahovitom brzom približavao Francuz Brajan Kokar koji je za dlaku ostao kratkih rukava i to samo zato što je cimnuo volan na liniji - ili ti izbacio bicikl pre vremena. Iza njih stiže Peter Sagan koji je povratio zelenu majicu budući da je Kevendiš stigao tek na osmom mestu. Sjajan je bio i Dilan Gronevengen iz Loto NL Jumbo-a. Aleksandar Kristof na svoj rođendan beleži petu poziciju.

tdf-16-E4

REZULTATI: 

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down