Bicisvet

TDF'16 Šerbur Oktevil 182kmE2

Tur dolazi u Šerbur tek drugi put u posleratnom periodu, međutim bio je uključen na etapama svakog izdanja od 1911-1929. I dalje se nalazimo u Manš departmanu, a profil etape je vrlo nezahtevan. Bar je takav sve do samog finiša kada će momci napasti uspon treće kategorije, koji su mnogi opisali kao strm, brutalan i kratak. Dug je skoro 2km, ali ima deonicu dugu 500m pod 14% nagiba.

02-PROFILOvo bi mogao da bude pretežak uspon za sprintere poput Sagana i Metjuza. Zdenek Štibar je prošle godine pobedio na sličnoj, ali malo lakšoj etapi u Le Avru. Ove godine bi trebalo obratiti pažnju na momke poput Džulijana Alafilipa ili Dana Martina. Takođe, ne treba očekivati velike razlike među favoritima za generalni, čiji će timovi kontrolisati trku.
NAGRADNA IGRA IMA - PROGNOZE DO 12h SVAKI DAN RAZLIČITE NAGRADE

sportzona

VIDEO:

RETROSPEKTIVA: 

Prva brdska iskušenja na Turu. Desilo se presvlačanje žute majice, Mark Kevendiš je otpao na brdu.

Sjajan beg smo imali kao i juče, u kome su najviše izdržali Vegard Bren, Pol Vos koji je je branio tačkastu majicu, koju mu je preuzeo Jasper Stujven. Sjajni Belgijanac je napao na 8km do cilja iz grupe begunaca i sjajno se držao do 500m do cilja kada ga je stigla glavna grupa. Onda je usledio sjajan sprint u kome su se rame uz rame borili Alafilip i Sagan. Mladi Francuz je prvi krenuo, i imao dobru poziciju ali ga je obišao Sagan na liniji cilja i osvojio etapu i preuzeo žutu i zelenu majicu.

Što se tiče favorita za generalni, Riči Port je doživeo defetk i izgubio minut i 45 sekundi, dok je Kontador otpao iz grupe i izgubio 47 sekundi, veliki zaostaci za tek drugi dan trke.

REZULTATI:

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down