Bicisvet

Vigins ponovo u Garminu?

bradley-wiggins_2273304cViginsu ističe ugovor sa SKY timom na kraju sezone i povezivan je sa mnogim timovima. Najviše se isticala Orica-GreedEdge, ali je ta ideja propala. Bredli Vigins je imao nekoliko neformalnih razgovora sa Džonatanom Voutersom, tim menadžerom Garmina. Ipak, Garmin neće moći da pregovara sa SKY timom dok se ne otvori prelazni rok 1. avgusta.

Vigins je 2009. potpisao za Garmin i završio Tur na 4. mestu iste godine. Kasnije je došao do podijuma zbog diskvalifikacije Armstronga, tako da je on i prvi Britanac ikada koji se popeo na podijum najveće trke na svetu. Iako je imao dug ugovor u Garminu, SKY tim ga je kupio za njihovu debitantsku sezonu na drumu 2011-e godine. Vigins je tada Garmin uporedio sa fudbalskim klubom Wigan, dok je SKY uporedio sa daleko poznatijim i slavnijim Mančester Junajtedom.

Kako god, 4 godine je dug period u biciklizmu i pitanje je da li će SKY i Vigins završiti pregovore oko novog ugovora, a Garmin izgleda spreman da načini odlučan korak ka njegovom dovođenju. To bi ga dovelo u vezu sa Endruom Talanskim, liderom Garmina za ovogodišnji Tur, jer je Vigins izjavio da bi voleo da vozi Tur po poslednji put pre Olimpijskih igara u Riu, ali kao timski broj jedan.
I TAMAN KAD SMO SPREMILI VEST DA SE OBJAVI NA DAN ODMORA NA TURU - VIGO NAS PREDUHITRI I OBJAVI DA ĆE SE ZADRŽATI U SKY TIMU...KO ZNA KAKO I SA KOLIKO FUNTICA SU GA UBEDILI?

(BiciSvet.com/Dimitrije Partonjić)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down