Bicisvet

Borba za veća prava biciklista i bolje staze!

Ko gradi grad: Sa ivica ulica

Treći radni sto ovogodišnjeg ciklusa Ko gradi grad (www.kogradigrad.org) održaće se u petak 19. oktobra od 13h u Kulturnom centru REX i biće posvećen pojedincima i grupama koji promovišu bicikl kao lak, zdrav i održiv vid prevoza, bore se za bolju infrastrukturu i veća prava biciklista u urbanim sredinama. Kroz tri otvorena razgovora pokušaćemo da analiziramo trenutno stanje i tendencije razvoja biciklističe kulture i infrastrukture, a bavićemo se i mogućim pravcima aktivističkog angažmana biciklista.

Program susreta:

13h - 14:30h Biciklistička infrastruktura; govore predstavnici Sekretarijata za saobraćaj, Parking servisa Novi Sad i inicijative Beociklizacija

15h - 16:30h Bicikl kao prevozno sredstvo u gradovima regiona i biciklistička udruženja; govore predstavnici Novosadske biciklističke inicijative, Vozi ulica (Šabac), Ciklopaora (Valjevo), NaTochka (Skoplje), Sindikata biciklista (Zagreb), Ljubljanske kolesarska mreže i Ulica za bicikliste (Beograd)

17:30h - 19h Modeli razvoja i promocije gradskog biciklizma; govore predstavnici Cikliranja i IBikeBelgrade-a, zajedno sa učesnicima prethodnog panela

Ko gradi grad je inicijativa koja se već treću godinu za redom bavi razvojem gradova i učešćem građana i građanki u tom procesu. Ko gradi grad organizuju Kulturni centar REX, Grupa 484, STEALTH.unlimited i Fondacija Hajnrih Bel (Heinrich Böll).

(BiciSvet.com/creemaginet.com/Marko Aksentijević)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down