Bicisvet

Favoriti za Tireno-Adriatiko

Vićenco Nibali
Nibali je moj lični favorit. Bio je dobar cele godine a u Omanu  je pokazao da je jak brdaš  kada je pobedio na ''Zelenoj planini''. Prošlog vikenda je na Strade Bianche bio među najboljim vozačima i sa snažnom podrškom tima mislim da ima velike šanse da osvoji Tirreno-Adriatico. Liquigas je uvek dobar na hronometrima i sa pravim brdskim etapama(poslednji uspon na petoj etapi) i kratkim hronometrom na kraju trke ,trenutno ne vidim nikog boljeg od Nibalija.

Roman Krojciger
Krojciger je do sada imao samo par trkačkih dana ali je jedan od njegovih velikih ciljeva u ovoj sezoni upravo Tirreno-Adriatico. Na Strade Bianche je naporno radio za Iglinskog tako da izgleda da je spreman. Roman je jako dobar na kratkim hronometrima kao što je dobar i u planinama. Astana možda nema najbolji tim za hronometar prvog dana ali neće mnogo toga ni da izgubi. Krojciger se ne plaši da napadne i mislim da je solidan pik za podijum.

Peter Velits
Baš kao i Krojciger, Velits je zaokružio Tirreno na kalendaru i sa pobedom u generalnom plasmanu u Omanu i odličnim hronometraškim sposobnostima, trebao bi da se pomene kao jedan od favorita za osvajanje Tirena. Strme završnice odgovaraju Velitsu tako da ima veoma dobru šansu za konačan uspeh ukoliko bude umeo da se nosi sa najboljim vozačima na poslednjem usponu pete etape.

Kadel Evans
Bila bi greška ne pomenuti Kadela Evansa. Prošle godine je dobio trku a da pre nje nije mnogo toga uradio. Manje-više se i sada nalazi u istoj situaciji. Moram da priznam da pomalo sumnjam u njega. BMC tim,ove godine, nije imao neke rezultate i pored velikih vozača. Prošle godine je Evansu bila potrebna pobeda u generalnom plasmanu  ali sada znamo njegove mogućnosti. Biće motivisan i ima odličan tim koji ga podržava ali nisam siguran da je jaki u brdima kao Nibali.

Mikele Skarponi
Sa samo jednim trkačkim danom u 2012.godini, Skarponi je veliki znak pitanja za Tirreno-Adritaico. U dobroj formi bi mogao da pobedi ali, da budem iskren, sumnjam u Lampreovog kapitena. Prošle godine je zauzeo treće mesto u generalnom plasmanu, 15 seekundi iza Evansa ali je pokazao dobru formu već na Giro di Sardegna. Staza, zapravo, prilično odgovara Skarponiju ali kao što je slučaj i sa Evansom sumnjam da je u dovoljno dobroj formi za pobedu. Može da osvoji etapu ali na duže staze vidim Nibalija i Velitsa kao bolje kandidate.

(bicisvet.com/MikkelConde/DraganaPetrović)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down