Bicisvet

Kevendiš se šlepao?

Mark Cavendish

Mark Kevendiš je, od strane svojih rivala u borbi za zelenu majicu optužen za držanje za automobil u Pirinejima, ali su sudije odbacile tu optužbu.

Nakon što je u petak posle prolaznog cilja Filip Žilber posetio automobil direktor “Jean-Francois Pescheux” i vodio dug razgovor "Jose Joaquin Rojas" koji je drugi u borbi za zelenu majicu izneo je kontroverze oko Marka Kevendiša koji je aktuelni nosilac zelene majice.

"Fil i ja smo se žalili na Kevendiša", rekao je Rohas, prema pisanju “Nieuwsblad.be i Gazzetta dello Sport". Kevendiš se drži za auto nasvakom usponu. "Želimo čist sport, ne samo u borbi protiv dopinga, ali i oko drugih stvari. Pitali smo da televizijske kamere prate Kevendiša u utrci"

Međutim J.F. Pescheux je odbacio sve optužbe, rekavši: "Rohas je uvek traži izgovore za pobedu i nema nikakvih problema sa Kevendišom” Prema časopisu L'Equipe, vozač “metle” je takođe negirao da se Kevendiš šlepao dok je otpadao u “gruppetto”.

Menadžer Omega Pharma-Lotto tima Herman Frison je rekao da "Filip se nije žalio. On je samo popričao sa “J.F Pescheux”, a njihov razgovor nije bio o Kevendišu"

Ovo nije prvi put da sprinteri optužuju Kevendiša za ovako nešto. Španski tim Movistar je još na Etni, na Điru ove godine, optužio Kevendiša za isti prekršaj kada je došao samo 1min ispred “rampe” Bilo kako bilo Manxman je i dalje u trci a Žilber I ostali će morati da pronađu nove opcije kako bi presvukli Kevendiša

(BiciSvet.com/izvor:cyclingnews.com)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down