Bicisvet

Kišerlovski - spreman za poletanje u Saxo-Tinkofu

robert-kiserlovski-saxo-tinkoffRobert Kišerlovski veruje da je njegov transfer iz Treka u Saxo-Tinkof odskočna daska za njegovo poboljašnje kao vozača za generalni plasman na najvećim trkama.

Dvadesetosmogodišnji Hrvat je prvobitno potpisao kao njaveći pomoćnik Kontadoru i Rafalu Majki, međutim on je privukao pažnju na sebe sa sebe sa dva završetka u top 10 na Điru.

„Mislim da mogu da budem u top 5 na nekom grand turu, ali samo ako unapredim vožnju na hronometru, jer tu gubim najviše vremena. Na primer ako uzmemo za primer Điro od ove godine, gde sam bio deseti, ako izuzmemo hronometar i etapu na Stelviu gde sam zbog snega izgubio puno vremena bio bih osmi. Izvukao sam maksimum iz onoga što sam imao i znam da mogu da budem još bolji.“-rekao je Kišerlovski.

Međutim, ja sam ovde za tim. Ako tim pobeđuje i ja sam srećan. Važno je da tim pobeđuje međutim i ja mogu da napredujem ako imam sopstvene ciljeve. Ovde su neki od najboljih vozača na svetu i sigurno mogu puno da naučim od njih.

Robertov program za trkanje u 2015. je samo privremen. Planira debi u sezoni na trci oko Andaluziji i da formu gradi ka Tur de Fransu, zajedno sa Kontadorom. Španac će naravno ići i na Điro u maju, trka na kojoj je Kišerlovski izgradio reputaciju vrlo dobrog brdaša, međutim on je srećan da propusti odlazak u Italiju ako će to doneti dobro timu.

„U ovoj ekipi sam da bih pomogao Kontadoru i Rafalu Majki, ali pokušaću i da sam ostvarim neke dobre rezultate. Ne znam potpun program trkanja, ali mislim da ću početi na trci oko Andaluzije, zatim idem na Pariz-Nicu, pa na trke oko Baskije i Katalonije, slede klasici i trka kro Romandiju, Dofine i naravno Tur de Frans. Nema Đira za mene, ta trka mi se jako sviđa, ali ovo je moj plan za sezonu. Želim malu promenu da bih odžao visoku motivaciju.

Kišerlovski je imao iskustva sa Saxo-Tinkof ekipom kada su se penjali na najvišu planinu Afrike, Kilimandžaro i sa trening kampa u Gran Kanariji. „Svideli su mi se ti trening kampovi i za sad mi se sve sviđa. Počastvovan sam što sam imao priliku da dođem u ovaj tim i sve je odlično.“- izjavio je robert.

Pregovore sa Tinkof timom otpočeo je još u maju, a na zvaničan odgovor se čekao do avgusta. To je šesta promena tima za Hrvata čija karijera traje otprilike šest godina. On ističe da mu je svaka promena tima bila važna i donela mu vredne lekcije i nezaboravna iskustva.

„Počeli smo razgovore na Điru. Bilo je još nekoliko timova u opticaju ali ja sam mislio da je za moju budućnost najbolje da odem u Tinkof. Mislim da mi ovaj tim može dati priliku da napravim sledeći korak. U prošlosti sam viđao da mnogo vozača dođe u ovaj tim, radi sa Bjarneom i poboljšaju se i voze mnogo bolje. Tako sam potpisao ugovor u avgustu, čim sam mogao.“

„Počeo sam u timu Amica Chips, međutim tamo je bilo mnogo problema, i zato sam otišao u tim Fuji, a zatim je usledio tim Likvigas. Bio je to dobar tim, ali sam u Astani dobio dobru ponudu i otišao sam tamo. Dugo sam se razmišljao pre nego što sam otišao u Trek i potpisao za Brujnela i umalo sam ostao u Astani, ali su mi u Treku ponudili više prilika da budem prvi vozač. Nadam se da neću ponovo menjati ekipu, ali za mene ti prelasci iz jedne u drugu ekipu i nisu tako loši. Promene ekipa su mi dale motivaciju i mnogo dragocenog iskustva. Takođe učinili su stvari zanimljivim.“

O tome kakav "monaški život" vodi Robert pisali smo > OVDE <

(BiciSvet.com/cyclingnews.com/Dimitrije Partonjić)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down