Bicisvet

Kontador: "Ne plašim se Fruma i Viginsa"

alberto-contador-chris-froomeAlberto Kontador (Saxo-Tinkoff) će testirati svoju formu za predstojeći  TDF sledeće nedelje na Kriterijumu Dofine i uveren je da može da parira Frumu i Viginsu u julu.

Tukao je Fruma na Vuelti prošlog septembra ali je potučen od strane Krisa na Tour of Oman i Tirreno-Adriatico ove godine. Kontador se nije takmičio od Lijež-Bastonj-Liježa  i na proleće nije bio u najboljem izdanju. Međutim, nakon mesec dana treninga, većim delom u svom novom okruženju u Luganu u Švajcarskoj, on je samouveren oko TDF-a, njegovog velikog cilja u sezoni 2013.

Poboljšava mi se forma i ako mi se noge budu dobro osećale, neću se plašiti Fruma ili Viginsa,” rekao je Kontador za radio stanicu Cadena Sur. “Frum je neverovatno dobar u poslednje dve godine. Postoji velika šansa da osvoji Grand Tur ako tim radi za njega. To znači da je velika odgovornost na njemu ali iza sebe ima dobru godinu i rezultate koji mu idu u prilog.”

Kontador je uveren da će Vigins voziti TDF, uprkos poteškoćama koje je britanski vozač imao na Điru. “Mislim da će Vigins voziti Tur. Kao prošlogodišnji pobednik, pretpostavljam da bi želeo da bude tamo. Siguran sam da ako vozi, 99% će dati sve od sebe, posebno jer je rano isključen sa Đira.”

Na Kriterijumu Dofine > sajt trke < ćemo videti Kontadora protiv Fruma, moguće i protiv Viginsa. Pistolero je prošle nedelje trenirao u francuskim Alpima i sada je u formi pred specijalno brdsko izdanje trke.

“Spreman zam za dobar Dofine. Biće to potpuno drugačija trka od prošlogodišnje. Tada je bilo dosta hronometra, ovog puta samo 30 km tako da on neće biti odlučujući. Tu su i četiri brdska finiša koja mi odgovaraju. Da, živim u blizini Lugana i provodim većinu svog vramena tamo. Moji suvozači Rodžers, Paulinjo, Cug i Hernandez takođe žive u blizini tako da mogu dobro da treniram, pred očima Bjarne Risa, koji takođe živi u Luganu.”

Prošle godine je zbog zabrane jedini Grand Tur u njegovoj sezoni bila Vuelta. Ove godine će najverovatnije Tur biti njegova jedina tronedeljna trka ako stvari krenu dobro.

Voleo bih da vozim i da odbranim titulu ali to će biti odluka koju ću doneti nakon Tura. Nema smisla da vozim samo da bih učestvovao,”rekao je na kraju Alberto  Kontador.

(BiciSvet.com/cyclingnews.com/Dragana Petrović)

O autoru
Gaga
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down