Bicisvet

Nibali cilja Tour de France 2014

NibaliAjkula iz Mesine je, uz Rodrigeza, poslednjih godina najkonstantniji vozač u karavanu što se tiče „Grand Tour“ trka.

Pobeda na ovogodišnjem Điru i druga pozicija na Vuelti samo su kraj jednog ciklusa koji je Nibali započeo još prošle godine na Tour de France-u kada je Nibali završio na drugoj poziciji iza Viginsa.

Jeste da je pretrpeo kritike od strane Italijanske javnosti zbog preskakanja Đira 2012, ali je to sve ispravio ove godine i to upravo protiv pobednika '13 Toura – Viga koji nije mogao da se nosi sa domaćim terenom Vinćenca. >Franesko Mozer o Nibaliju< Dvadesetosmogodišnji Italijan uveliko prednjači naspram svojih zemljaka. Nibali je na vrhincu karijere dok su Baso i Skarponi najverovatnije proživeli svoje najbolje dane u karijeri. Nibali je u „World Tour“ poredku u samom vrhu. Na petoj je poziciji iako nije vozio Tour i mnoge druge trke koje se računaju za ovu kontroverznu i nepotpunu klasifikaciju.

Svetsko prvenstvo je samo tačka na ovu dugačku sezonu koja traje još od februarskih trka po pustinjama istoka. Niali je ove godine imao 85 trkačkih dana i 13900 pređenih kilometara u okviru njih. Kompletan CV mu daje slobodu da bira kojim će se trkama posvetiti naredne godine. Ne treba biti prorok da bi pogodili koja će to trka biti.

Điro je odlična trka, ali bih svoj fokus prebacio na Tour 2014. Želim da ga vozim i pobedim i za sebe i za sve u Italiji. Još uvek nisam razgovarao sa timom o kompletnom programu ali sigurno se vraćam Tour-u“ precizira Vinćenco

Postoje i jake indikacije da će se neko od njegovih rivala iz Italije (Skarponi; Baso) možda naći  u istom dresu.

Skarponi je odličan brdaš kao i Baso sa kojim imam posebno prijateljstvo. Nemojte da me terate da biram između njih“ kaže Nibali.

(BiciSvet.com/cyclingnews.com/Đorđe Pejković)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down