Bicisvet

Rambo osvojio Niš, Stević ligu Srbije

Marko-StankovicNa poslednjoj trci u okviru Biciklističke lige Srbije za 2013 godinu, koja je održana u Nišu, pobedio je Marko Stanković poznatiji kao Rambo, Marko Danilović - Borac Čačak bio je drugi dok je lokalni momak Šmelcerović Goran iz ekipe Radnički - Kragujevac bio treći. GARMIN podatci pobednika

U pojedinačnom plasmanu za ligu Srbije u kategoriji Elita pobedio je Ivan Stević iz OBK Beograda ispred pobednika ove trke i prošlogodišnjeg pobednika Lige Srbije. U kategoriji takmičara do 23 godine prvo mesto zauzeo je Marko Danilović ispred Stefana Stefanovića i Jovana Zekavice. U konačnom ekipnom generalnom plasmanu Lige Srbije u biciklizmu, pobedila je ekipa Radničkog iz Kragujevca, ispred Borca iz Čačka, dok je treći Metalac iz Kraljeva.

Trka se vozila za Nagradu Niša, na kružnoj stazi ulicama grada. Dužina jednog kruga bila 3.5km, a vozilo se 20 krugova. U veoma zanimljivoj trci gde se više puta menjale grupe u vodjstvu, odlučujući beg dogodio se na polovini trke kada su se odvojili Danilović, Stanković iz Kraljeva i Šmelcerović iz Kragujevca, a trka je rešena u sprintu vodeće trojke.

(BiciSvet.com/BORAC Čačak)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down