Bicisvet

Sjajan vikend za S-Team Sombor

Srđan Omaković - trećeplasirani

U subotu i nedelju su se održale tri trke za Pečujski kup (Tour de Pecs) gde je S Team Sombor ostvario sjajne rezultate.

Na prvoj trci, Omaković je odličnom vožnjom, uz pomoć svog timskog kolege došao do trećeg mesta i bronzane medalje. Sudarić se plasirao na 6. mesto. U nedelju na drugoj trci Sudarić i Omaković opet u sjajnom duetu dolaze do bronze, ovoga puta je osvaja Sudarić, dok je Omaković 4. Uspeh je još veći kada se uzme u obzir das u njih dvojica ujedno I čitava seniorska ekipa ovog tima.

Svoj debi u inostranstvu imao je Andrej Hernaus  (pobednik Školarca - Školarac je somborska biciklistička liga za učenike osnovnih škola) koji je u svojoj konkurenciji u prvoj trci zauzeo 6-to mesto. U nedelju je  Hernausu sreća okrenula leđa. Pao mu je lanac 2km pre cilja dok čime je izgubio šanse za dobar plasma.

Ovim vikendom završen je 13. pečujski kup sastavljen od 12 trka. Sjajni nastupi somborskog dvojca, upotpunjeni  uspesima ovog vikenda doveli su Sudarića do 4. mesta u generalnom plasmanu, dok je Omaković na kraju 7. Rezultat još više dobija na vrednosti činjenicom da su se Somborci takmičili u konkurenciji profi timova sa daleko većim budžetima, a samim tim i mnogo kvalitetnijim i brojčano nadmoćnijim sastavima.

Momci iz somborskog tima su prepoznatljivi u grupi po svojim zeleno-crnim dresovima i zanimljivom dizajnu biciklističkih> LINK
Evo i kratkog Omakovićevog izveštaja

SUBOTA 17. IX
U subotu sam bio u begu, (beg je otišao na 60-tom kilometru) na poslednjem brdu, a 12km pre cilja, se beg rasturio. Mađar je otišao solo, dok sam ja ostao sa dvojicom vozača. Do kraja ga nismo uhvatili I na kraju sam uspeo da budem na podijumu.

NEDELjA 18.IX
Pre podne vozili smo krugove oko jezera, 6km krug I tako 10puta. Sudar bi sa pobedom došao do trećeg mesta u generalnom plasmanu pa sam radio za njega. Napravio sam dosta skokova, ali na kraju je ipak došla velika grupa na sprint, a završnica je bila veoma zahtevna jer su u poslednja 2km bila 3 kratka brda. Pobedio je jedan mađarski pistaš kome ne znam ime, dok je drugi bio Ivanic Gergelj (vozio je Trku kroz Srbiju ove godine, a inače je pobednik u generalnom Pečujskog kupa). Sudar je bio treći a ja četvrti u sprintu.

Popodne 18km uspona na na brdo do TV tornja. Do daske od početka do kraja. Završio sam na 6. mestu, što me je malo i začudilo jer nisam baš poznat kao brdaš, ali ipak sam dokazao sebi da mogu dobro da se penjem kada sam u formi.

(BiciSvet.com/Marko Sudarić)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down